Palkovics cáfolta az egyetemekről terjedő híreket

Palkovics László Baló György műsorában
Vágólapra másolva!
Nem marad a központosítás, a Klik utódja csak fenntartói és munkáltatói feladatokat lát el - mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában. Az államtitkár azt ígérte, hogy minden más jogkör visszakerül az iskolaigazgatókhoz.
Vágólapra másolva!

Az új intézmény szervezeti formáját és nevét még nem találták ki – mondta Palkovics - a lényeg, hogy a döntéshozatal közelebb kerüljön az iskolákhoz. Ennek köszönhetően az államtitkár szerint nem kell majd többet krétahiányról beszélni. Az iskoláknak lesz készpénzállománya, hogy az igazgatók maguk intézhessék az alapvető eszközök beszerzését.

A felsőoktatás tökéletesen működik

Palkovics cáfolta, hogy az egyetemek is az új KLIK alá kerülnének.

Szerinte a mostani felsőoktatási irányítási rendszer tökéletesen működik, ezért nincs a kormánynak olyan célja, hogy ezt megváltoztassa. Az államtitkár azt is mondta hogy az EMMI jelenlegi formájában jól működik, ezért nincs szándék és

nincs szükség önálló Oktatási Minisztérium létrehozására,

és nem kérdezték meg tőle, hogy lenne-e miniszter egy új oktatási tárca élén.

Palkovics László Baló György műsorában Forrás: RTL Klub

Nem kompetens

Palkovics azt is mondta, hogy nem akar a civil tüntetőkkel közvetlenül tárgyalni, hiszen ők mondták róla és Balog Zoltán miniszterről március 15-én, hogy nem kompetensek. De továbbra is várják a tiltakozó tanárok képviselőit a Köznevelési Kerekasztal tárgyalásaira. Palkovics László szerint a reggeli polgári engedetlenségi akció nem volt jelentős, hiszen az ország 5500 iskolájából mindössze 200 vett benne részt. A civilek 12 pontjából szerinte a minősítési rendszerre vonatkozó felvetést már megoldották azzal, hogy felfüggesztették a végrehajtását. A 12 pontot diktátumnak minősítette, amiről ilyen módon nem lehet tárgyalni.

A teljes műsort itt nézheti meg.