Nyolc évet kapott a vascsöves gyilkos

Vágólapra másolva!
Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy 38 éves férfit, aki 2013-ban társával Kalocsán vascsővel agyonverte barátnője korábbi szeretőjét, majd a holttestet a településtől néhány kilométerre, egy csatornában elrejtette.
Vágólapra másolva!

A 45 esztendős kalocsai nő 2012 tavaszától volt kapcsolatban a későbbi sértettel. A következő év elejétől ritkábban találkoztak, majd 2013 tavaszán a nő a vádlottal kezdett új kapcsolatot. A szeretője ebbe nem tudott belenyugodni, zaklatni kezdte a nőt. Több ezerszer hívta mobil és vezetékes telefonon, fenyegette, többek között azzal, hogy felgyújtja a házukat, sőt egyszer meg is verette. Egy ilyen eset után a nő elhatározta, hogy nyomorékra vereti a férfit, ne tudja többé zaklatni őt.

Legalább hétszer csapta fejbe

Kétszázezer forintért felbérelt egy embert, aki 2013. augusztus 2-án Kalocsán súlyos sérüléseket okozva megverte a sértettet. A férfi azonban ezután sem hagyott fel korábbi szeretője zaklatásával. 2013. szeptember 1-jén a nő ezért kalocsai házukba hívta a sértettet és a vádlottat is. Miután a sértett megérkezett, a műhelyben vitatkozni kezdett a nővel, mire a vádlott is odament. Az ítélet szerint a két férfi veszekedett, eközben a vádlott fölkapott egy vascsövet, és többször megütötte vele a sértettet. Az áldozat földre került, ekkor egy másik csővel társa is ütéseket mért rá. Az áldozat halálát a fejére mért legalább hét nagy erejű csapás okozta.

A holttestet a vádlott egy ismerősével a várostól néhány kilométerre található csatornához vitte, és ott elrejtette. Az áldozatot másfél hónappal később eltűntként kezdte keresni a rendőrség. November 10-én találták meg a holttestét. A nő ügyét - rossz egészségi állapotára tekintettel - elkülönítették, így az ő esetében nem hozott ítéletet a bíróság.