Kossuth-díjjal a hóna alatt ment tüntetésre Nemes Jeles László

Röhrig Géza; Nemes Jeles László
Budapest, 2016. március 15. A Kossuth-díjjal kitüntetett Röhrig Géza író, költő, színész, Nemes Jeles László filmrendező, forgatókönyvíró és Erdélyi Mátyás operatőr, az Oscar-díjas Saul fia című film alkotói (b-j) a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában 2016. március 15-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Nemes Jeles Lászlót és Röhrig Gézát is látták a budapesti tanártüntetésen. A Saul fia rendezője néhány órával korábban kapott Kossuth-díját is elvitte magával. 
Vágólapra másolva!

Kossuth-díjával a hóna alatt fényképezték le a Saul fia rendezőjét a fővárosi tanártüntetésen. Nemes Jeles László mellett Röhrig Gézát, a film főszereplőjét is többen látták a tömegben.

Nem sokkal korábban Nemes Jeles, Röhrig és az Oscar-díjas film operatőre, Erdély Mátyás is Kossuth-díjat kaptak a Parlamentben, a kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök adták át.

Röhrig Géza is itt van!

Posted by Panka Gabányi on Tuesday, 15 March 2016

Bocsánat vagy sztrájk

A délutáni demonstráción több tízezren vettek részt, a főszervezők pedig ultimátumot adtak a kormánynak: ha nem kérnek tőlük bocsánatot, akkor március 30-án egyórás általános sztrájkot tartanak.

Röhrig Géza, Nemes Jeles László és Erdély Mátyás operatőr a Kossuth- és Széchenyi-díjak átadásán Forrás: MTI/Illyés Tibor