Ezzel a videóval nyomta le Gyurcsány Orbánt

Gyurcsány Ferenc
Gyurcsany Ferenc
Vágólapra másolva!
Félmilliónál többen látták Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor legnézettebb videóit, de a DK-elnökéét azért valamivel többen. 
Vágólapra másolva!

Önkényuralom épül – hangzik el Gyurcsány Ferenc Facebook-videójában, ami most a legnézettebb videó a vezető politikusok hasonló Facebook-anyagai közt.

Több mint 600 ezren látták – három hét alatt.

A videóhoz a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke azt írta: „Ez ma a kevesek Magyarországa, Orbán Magyarországa. A DK programja, a Sokak Magyarországa sokak számára kínál egy jobb országot.”

Kevesek Magyarországa - Orbán Magyarországa

Ez ma a kevesek Magyarországa, Orbán Magyarországa. A Demokratikus Koalíció programja, a Sokak Magyarországa sokak számára kínál egy jobb országot. Ahol jó élni, ahova jó hazajönni.

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2016. február 14.

Orbán Viktor miniszterelnök legnézettebb videóját ugyan szintén jóval több, mint félmillióan látták, de az 598 ezer megtekintés ebben az esetben több mint három hónap alatt jött csak össze.

Európát megtámadták. Europe has been attacked.

Európát megtámadták. // Europe has been attacked.

Közzétette: Orbán Viktor – 2015. november 16.

A kormányfő rengeteg videót posztol a Facebook-oldalán, de ezek legtöbbje százezres nézettség alatt marad, a fenti, csúcsnézettséget produkáló bejátszás Orbán tavaly november 16-i parlamenti beszéde, amelyben a párizsi terrortámadások okán arról beszélt, hogy „Európát megtámadták”.

Román nyomorteleppel illusztráltak

Az említett, legnézettebb Gyurcsány-videóval volt egyébként egy kis gond. Mint arról az Origo is beszámolt, kiderült, hogy a videóban olyan képek is szerepeltek illusztrációként, amelyek

nem jogtiszták, illetve nem is Magyarországon készültek.

A videó nyomortelepet ábrázoló képe például eredetileg egy AFP-fotó, amely egy romániai telepet mutat be.

Gréczy Zsolt DK-szóvivő szerint nyomor Magyarországon is van Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Ezt akkor Gréczy Zsolt, a párt szóvivője sem tagadta, szerinte viszont nem is ez a lényeg. Úgy vélte ugyanis, hogy bármikor tudnak olyan filmeket forgatni, amelyek Magyarországon készültek, és a nyomort mutatják be.

Lájkokban viszont Orbán vezet

Bár a legnézettebb Facebook-videó a fenti baki ellenére is Gyurcsányé ugyan, a miniszterelnök a lájkokban még mindig lekörözi a DK-elnökét. Az Origo nemrég elemezte, hogy az elmúlt három hónapban mennyit változott a vezető politikusok Facebook-lájkban mért tetszési indexe.

Eszerint továbbra is Orbán Viktor a legnépszerűbb magyar politikus a Facebookon. Karácsony Gergely beelőzte Novák Elődöt, Vadai Ágnes pedig stabilan a tizedik. Egy negyedév alatt ennyit változott a politikusok kedveltsége.