Bíróság előtt az érdi kettős gyilkosság vádlottja

Vágólapra másolva!
Bíróság elé állították az érdi kettősgyilkosság vádlottját. A férfi két éve baltával ütötte le az élettársát és egy ismerősét, majd rájuk gyújtotta a házat, hogy eltűntesse a nyomokat.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken kedden annak a férfinek a büntetőpere, aki a vád szerint 2014-ben Érden megölte élettársát és egy ismerősét, majd az áldozatokra gyújtotta a házat.

Az első tárgyalási napon igazságügyi orvosszakértőket és a vádlottat hallgatták meg.

A kettős gyilkossággal vádolt férfi tagadta bűnösségét.

A vádirat szerint a férfi nem dolgozott, élettársával együtt Budapesten, ismerősöknél élt. A nő prostituált volt, az így szerzett pénzt közösen költötték el. Mindketten napi rendszerességgel fogyasztották a "Zene" nevű pszichoaktív anyagot.

Fejszével ütötte őket

A sértett férfi szerény nyugdíjból élt az érdi Szilfa utcában. Az idős embert a vádlott és az élettársa is ismerte. A nő egy ideig vele is lakott, de később is rendszeresen megkereste az idős embert, hogy pénzt szerezzen tőle.

Így történt ez 2014 májusában is, amikor a nő újra bekopogott hozzá, és később, este a vádlott is utánament. A két férfi éjszakába nyúlóan veszekedett, ezután a fiatalabb

egy fejszével előbb az idős férfit, majd az élettársát ütötte brutális kegyetlenséggel.

Mindkét sértett eszméletét vesztette.

A vádlott, hogy leplezze tettét több ponton felgyújtotta a házat, majd az ablakon keresztül elmenekült. A férfi szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét, míg a nő a sérüléseibe halt bele.

Különös kegyetlenséggel

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két napon belül elfogta és őrizetbe vette a gyanúsítottat.

A megyei főügyészség

különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés

miatt emelt vádat ellene, és életfogytig tartó börtönbüntetést kért az elkövetőkre.

A büntetőper a jövő héten, tanúk meghallgatásával folytatódik.