Klik: A Teleki gimnázium igazgatója félrevezeti a közvéleményt

érettségi vizsga iskola diák
Budapest, 2013. május 8. Egy diák az írásbeli történelem érettségi vizsgán Budapesten, a Teleki Blanka Közgazdasági Szakközépiskola és Gimnázium tantermében 2013 május 8-án. Reggel nyolc órakor történelemből középszinten 1296 helyszínen 79 781 vizsgázó, emelt szinten 113 helyszínen 5753 diák kezdte meg az érettségi vizsgát. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szerint a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója félrevezeti a közvéleményt.
Vágólapra másolva!

A Klik szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében visszautasította az igazgató "vádjait". Azt írták, hogy a gimnázium igazgatója, Pukli István tudatosan félrevezeti a közvéleményt, amikor azt sejteti, hogy a Klik valamiféle nyomásgyakorlás miatt vizsgálja, maradtak-e el indokolatlanul órák február 3-án.

A Kossuth téren február 13-án megtartott pedagógus demonstráción már több ezren vettek részt Fotó: Marton Szilvia - Origo

A Klik az ügy végére akar járni, mert a diákok érdeke az első, és az iskolában minden mást megelőz - fogalmaztak.

Forrás: MTI/Beliczay László

Kitértek arra is, hogy Magyarországon mindenkinek joga van a gyülekezéshez és véleménynyilvánításhoz, a zuglói iskola tanárai is olyan demonstráción vesznek részt, amilyenen akarnak. Ez azonban álláspontjuk szerint nem jelenti, hogy ezt a gyermekek, a tanítás és a munkavégzés kárára tehetik.

A politikai demonstrációkon való részvétel a gyermekek tanítását semmiben nem befolyásolhatja - zárul a Klik közleménye.