Volt, ahol a Klik miatt maradt el tanóra

érettségi vizsga iskola diák
Budapest, 2014. május 5. Diákok a középszintű magyar nyelv és irodalom érettségi írásbeli vizsgán a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban 2014. május 5-én. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint magyar nyelv és irodalom vizsgatárgyból középszinten 1199 helyszínen 81 496 diák, emelt szinten 48 helyszínen 1848 tanuló tesz érettségit. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Tüntetés miatt elmaradt tanórákat kér számon a Klik a Teleki Blanka Gimnáziumon, az viszont belefér, ha éppen az ő fórumuk miatt nem lehet órát tartani. Az elszámoltatás személyre és iskolára szabottnak tűnik.
Vágólapra másolva!

Elmaradt órák miatt számoltatná el a Klebelsberg Kunó Intézményfenntartó Központ a fővárosi Teleki Blanka Gimnáziumot.

Az iskola tantestülete az elsők között vett részt a pedagógusok tiltakozó akcióiban – Pukli István igazgató pedig beszédet mondott a miskolci és a fővárosi tanártüntetésen is.

Több mint tízezren lehettek a tanárok és szimpatizánsok február 13-án Budapesten megtartott demonstrációján Fotó: Marton Szilvia - Origo

A február 3-án tartott miskolci rendezvényre Pukli több munkatársa eljött. Emiatt a Telekiben elmaradtak a 7-8. tanórák– ezekre a kieső időkre kíváncsi most a Vs. szerint a Klik.

Hogy is volt ez?

Az intézményfenntartó állítólag tudni szeretné, hogy a tanárok milyen körülmények között vettek részt a demonstráción, és mit mondtak arról a szülőknek, hogy aláírták a miskolci hermanos tanártestület nyílt levelét.

A Teleki igazgatójától február 16-án dokumentumok tömegét kérték be az üggyel kapcsolatban – mindössze pár órás teljesítési határidővel.


"Felháborítónak tartom az eljárást"- mondta az Origónak Pukli István. "Előre jeleztük, hogy pótolni fogjuk az órákat, az órarendet pedig igazgatóként jogom van formálni" - tette hozzá. Pukli szerint olyan anyagokat is kértek tőle, amik nem is léteznek, például a szülői értekezletről szóló jegyzőkönyvet. Ettől függetlenül minden bekért és elérhető iratot elküld majd főnökének.

Pukli István az ATV Egyenes beszéd című műsorában is nyilatkozott Forrás: ATV Egyenes Beszéd

Ha a Klik kéri, az más

Pukli csuklóztatása azért is érdekes, mert más esetben éppen a Klik rendezvénye miatt maradhattak el vagy félbe tanórák. Február 4-én – egy nappal a miskolci demonstráció után – a zuglói tankerület fórumot tartott a Szent István Gimnáziumban. Éppen a 7-9. közötti tanórák alatt - emlékeztet az esetre az iskola egyik tanára.

https://www.facebook.com/sztzs/posts/10205780104637557

Szalayné Tahy Zsuzsa a nyílt levelében arról is ír, hogy a 7. órát diákjai a felügyelete nélkül töltötték, a

8-9. tanórát pedig két felsős gimnazista tartotta meg

a többieknek – azért, hogy a tanárnő elmehessen a tankerületi fórumra.

Szálka a szemben

Úgy tűnik, Pukli és a tüntető telekis tanárok elszámoltatása egyedi eset lehet: az Origo országszerte több száz iskolának és óvodának küldött ki levelet, hasonló eljárás után érdeklődve.

Közel ötven intézményvezető válaszolt is nekünk. Állításuk szerint

egyiküknél sem érdeklődött a helyi Klik-testület a tanártüntetésekkel kapcsolatban, bár több dolgozójuk is elment a szombati demonstrációra.

– sokan pedig önérzetesen jelezték, hogy személyes jellegű adatokat kérésre sem adnának ki a Kliknek.

Lesz magyarázat

Érdeklődésünk híre eljuthatott a Klikhez is, központi sajtóosztályuk jelezte, levelet küldenek a Teleki Blanka Gimnázium ügyével és a tanárdemonstrációkkal kapcsolatban. Ha levelük megérkezik, frissítjük cikkünket.