Műtárgy lett Habony Árpádból

Habony Árpád
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor tanácsadója valószínűleg nem kölcsönözné ki ezeket a képeket: rögtönzött Habony Árpád-kiállítás nyílt a Szépművészeti Múzeum elkerített bejárata előtt. 
Vágólapra másolva!

- ironikus felirat magyarázza az Ifjú Demokraták pénteken megnyitott budapesti kiállítását.

Antik képet, tizenötért?

A Szépművészeti Múzeum bejáratánál rögtönzött tárlat arra emlékeztet, hogy a múzeum 2013-ban tíz barokk festményt rendkívül alacsony áron, darabonként 15 ezer forintért adott bérbe, engedély nélkül.

a képek pedig hónapokon át függtek a kormányzati tanácsadó volt anyósának Szerb utca 9. szám alatti lakásában. Ez az a lakás, amelyet Szentgyörgyvölgyi Péter belvárosi polgármester is birtokolt.

A képeket Jáksó László cége, a Brand Lab Tanácsadó Kft. kölcsönözte ki három hónapra a múzeumtól, a Marslakók című filmsorozat forgatásához. A céget egyébként Habony Árpád testvérétől vásárolta meg a producer.

Visszatekintenek

Az Ifjú Demokraták kiállításukkal felölelik a miniszterelnöki tanácsadó pályafutásának érdekesebb momentumait: gyermekrajz emlékeztet Habony ibizai kiruccanására, 2006-os közlekedési konfliktusára, ami után garázdaság miatt ítélték el, de ironikus kép született Semjén Zsoltról és Hegedűs Zsuzsáról is.

A tanácsadó pályáját idézik meg a gyermekrajznak tűnő (ál)naiv művek Forrás:Ifjú Demokraták / Facebook

Oldalukon a szervezők elviccelődnek azzal is, hogy az alkotók instant Magyar Művészeti Akadémia-tagságot, sőt Kerényi Imre-díjat érdemelnének munkáik után.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Hegedűs Zsuzsa szociológus is téma a kiállításon Forrás: Ifjú Demokraták / Facebook

Ön is lehet Habony Árpád!

Nem az Ifjú Demokraták az elsők, akiket megihletett Habony Árpád személyisége: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Habony-szimulátort is fejlesztett, Gucci táskás karakterünkkel a játékban a szociális megszorítás ellen tüntetőket kerülgethetjük.