Mindenre fel kell készülni, változékony idő lesz hétvégén

Vágólapra másolva!
Február első hétvégéjén változékony időjárásra, napsütésre, de esőre, néhol akár hóra is számítani lehet. Emellett többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódik a szél, de napközben így is többfelé 10 Celsius-fok feletti maximumok is lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
Vágólapra másolva!

Pénteken reggel még többfelé, napközben főként a Tiszántúlon valószínű további eső, havas eső, a magasabban fekvő helyeken néhol hó is. Délután viszont már keleten is megszűnik a csapadék, és egyre több helyen, délután már a Tiszántúlon is kisüt a nap. Ezzel együtt viszont sokfelé megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok között, a legmagasabb hőmérséklet plusz 4-8 fok között valószínű.

Szombat

Szombatra virradó éjszaka több helyen lehetnek ködfoltok. Napközben viszont már túlnyomóan napos idő várható. Csapadék nem lesz. A Dunántúl északnyugati részein megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között napközben plusz 7-12 fok között alakul a hőmérséklet, délnyugaton lesz a melegebb.

Vasárnap

Vasárnap több-kevesebb szűrt napsütés mindenütt lehet, de estétől a Dunántúlon már elszórtan esőre, záporra is készülni kell. Emellett tovább erősödik, a Dunántúl több pontján viharossá is fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 7 fok között alakul. A maximumhőmérséklet többnyire 10-15 fok között valószínű, de az Északi-középhegységben csak 6-9 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.