Autópályán rabolták ki a menekülteket

elfogás, TEK
Vágólapra másolva!
Akciófilmbe illő forgatókönyv szerint fosztottak ki négy szír menekültet az M5-ös autópályán. Később a TEK kopogtatott a gyanúsítottak ajtaján.
Vágólapra másolva!

Három főt rablással, egy társukat pedig jogellenes tartózkodás elősegítésével gyanúsít a Pest megyei rendőrkapitányság egy tavaly szeptember 3-án történt bűncselekménnyel kapcsolatban.

Átverték őket

A társaság legidősebb, 46 éves tagja a gyanú szerint Röszkén megállapodott négy szír menekülttel, hogy fejenként 250 euróért Budapestre szállítja őket.

Ez azonban csak látszólagos megegyezés volt,

a férfi leadta a drótot 19 éves, illetve egy fiatalkorú társásnak, akik Örkény közelében az autó elé ugrottak, és lőfegyverrel vagy annak utánzatával kiszállásra kényszerítették a rémült menekülteket.

Miután elvették minden készpénzüket, a gyanúsítottak két autóval elhajtottak a helyszínről.

A szír sértettek ezután Dabasig gyalogoltak az M5-ös autópályán, itt állították meg őket a rendőrök.

Pénz és kardok

A Pest megyei nyomozók a tanúvallomások alapján azonosították a lehetséges tetteseket, és a Terrorelhárítási Központ kommandósait küldték ki elfogásukhoz.

A gyanúsítottak lakásain aztán baseballütőt és több szamurájkardot találtak, de vastag kötegnyi tízezrest is előkerült- valószínűleg már beváltották a zsákmány egy részét.

A fiatalok szeptember 6. óta előzetes letartóztatásban vannak, a nyomozók a napokban vádemelési javaslatot is tettek ügyükben az illetékes ügyészségnek – írja a police.hu.