Magyarország nem változtat a bevándorláspolitikáján

Vágólapra másolva!
A kormány múlt hét pénteken válaszolt az Európai Bizottság felvetéseire a menekültügyi szabályozás miatt indult kötelezettségszegési eljárásban, Magyarország nem változtat a bevándorlási politikáján - jelentette ki Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A kormány fenntartja, hogy a kötelezettségszegési eljárás „egyfajta bosszú”, amiért Magyarország megtámadta a kötelező betelepítés kvótáról szóló jogszabályt az Európai Bíróság előtt – mondta az államtitkár.

Brüsszel szerinte gyakorlatilag azokat az intézkedéseket vitatja, amelyeket jogi határvédelemnek neveznek, vagyis a bevándorlók fogadásával, kérelmeik elbírálásával kapcsolatos szabályokat. Ezekből azért „nem engedhetünk, mert alapvető szerepük van abban, hogy meg tudtuk védeni” az országot, miközben az európai bevándorlási politika megbukott - fűzte hozzá.

Völner kijelentette: a magyar menekültügyi szabályok teljes mértékben megfelelnek a nemzetközi és uniós szabályoknak, az alkotmányos és emberi jogi követelményeknek.

Az Európai Bizottság tavaly decemberben kezdeményezett kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen a 2015 nyarán és őszén hozott rendelkezések miatt.