Fegyverrel sem sikerült megállítani az embercsempészt

Vágólapra másolva!
Több lövést is leadtak a rendőrök egy embercsempész autójára. Végül csak üldözés után sikerült elfogniuk.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei rendőrök a Csongrád megyeiekkel közösen fogtak el egy menekülő embercsempészt az M5-ös autópályán – olvasható a rendőrség honlapján.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei meg akarták állítani a szerb honosságú Ford Focust péntek reggel az 55-ös számú főúton, a jármű vezetője azonban Szeged irányába menekült.

A Csongrád megyei rendőrök Mórahalomnál kapcsolódtak be az üldözésbe. A Bajai úton, Domaszék közelében próbálták megállítani az autót, amelyre több lövést is leadtak, mivel veszélyben volt az életük és a testi épségük. Senki nem sérült meg.

Kábítószer is lehetett nála

Az autó továbbhaladt, és Budapest irányába felment az M5-ös autópályára.

A rendőröknek végül a kisteleki lehajtó közelében sikerült megállítani a járművet, amelyből öt marokkói migránst és a szerb sofőrt állították elő.

Utóbbinál kábítószergyanús anyagot is találtak.

Az elsődleges vizsgálatok szerint jogszerű volt a rendőri intézkedés. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság feljelentést tesz hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészségen.

Nem ez volt az egyetlen

A Magyar Idők úgy tudja, majdnem volt még egy fegyverhasználattal járó incidens a Csongrád megyei határszakaszon péntek reggel, ahol a szerb oldalról „csőre töltött kézifegyvert” fogtak a magyar rendőrökre és katonákra.

A szerbek magyar információk alapján elfogták a csoportot, de fegyvert nem találtak náluk.