Az egyik embert hátba, a másikat hasba szúrta

Vágólapra másolva!
Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy fiatal férfi ellen, aki késsel megszúrt két embert tavaly júniusban egy pécsi szórakozóhely előtt. Négy társát csoportos garázdasággal vádolják.
Vágólapra másolva!

A vád szerint a férfi egy pécsi belvárosi szórakozóhely előtt minden előzmény nélkül bottal megütött egy járókelőt. Ezt egy másik ember szóvá tette, ezért a férfi négy társával rátámadt: többször megütötték, majd miután a földre került, többször megrúgták. A verést egy időre abbahagyták, de hamarosan hárman ismét megjelentek és rugdosni kezdték korábbi áldozatukat.

Barátai is bekapcsolódtak

Ezután a fiatal férfi a földön fekvő sértettnek korábban segítséget nyújtó emberre is rátámadt, és a bántalmazásba két társa is bekapcsolódott. Az elsőrendű vádlott késsel négyszer szúrt az először bántalmazott férfi hátába, majd a segítségére siető embert hasba szúrta.

Túlélték

A két férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, az egyiknél maradandó fogyatékosság alakult ki. Mindkettőjük életét a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. A késelő az elkövetés idején 17 éves volt.