Szóba állt Gyurcsánnyal Orbán facebookosa

Vágólapra másolva!
Kaminski Fannyt, Orbán Viktor Facebook-oldalának szerkesztőjét Hajdú Péter hívta ki egy Facebookon terjedő versenyre. A kommunikációs szakember Gyurcsány-fotóval támadott.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenccel közös fotón szerepel Kaminski Fanny, Orbán Viktor Facebook-oldalának szerkesztője. Megijedni nem kell, a miniszterelnök közösségi oldaláért felelős szakember nem váltott munkaadót: a kép 15 évvel ezelőtt készült.

Akkoriban Kaminski Fanny még újságíró volt.

A képen - saját megfogalmazása szerint - éppen kérdésekkel kínozza a miniszterelnököt.

A miniszterelnöki Facebook-oldal szerkesztőjének jelenlegi állása nincs veszélyben: sem ő, sem Gyurcsány Ferenc nem mosolyog a képen.

Első nap, első kép. Hála Hajdú Péternek én sem úszom meg a régi fotók felkutatását. Kezdjünk hát valami igazán ütőssel...

Közzétette: Fanny Kaminski2016. január 19.

A bejegyzésből az is kiderül, hogy a képet nem véletlenül posztolta Kaminski Fanny. Egy kihívásnak akart megfelelni a kommunikációs szakértő. A Facebook magyar felhasználói hetek óta töltögetnek fel magukról 15 évnél régebbi fotókat, ha erre egy ismerősük kéri őket.

Ez egy olyan játék, mint a "jegesvödrös kihívás", csak most nem vizet kell a résztvevőknek a fejükre locsolniuk, hanem magukról régi fotókat felrakniuk a közösségi oldalra. (A jegesvödrös kihívásban Falus Ferenc, a 2014-es budapesti főpolgármester-választáson induló baloldali jelölt alkotott emlékezeteset.)

Kaminski Fannyt Hajdú Péter kérte fel régi fotók posztolgatására.

A játék szabályai szerint 5 napon keresztül kell régi képeket kirakni azoknak, akik elfogadják barátjuk "kihívását".

A kép alatt egyébként egész komoly politikaiceleb-had gyűlt össze. A hozzászólók között felbukkan Medgyessy Péter volt miniszterelnök nevelt lánya, Tornóczky Anita is. Egy másik hozzászólást pedig Rogán Cecília lájkolt.

A kihívást tovább is kell adni. Kaminski Fanny nem volt rest, és jól kihívta Rogán Antal kabinetiroda-miniszter feleségét, Rogán Cecíliát.

A politikusfeleség pedig általában elég magasra teszi a mércét, ha Facebook-posztokról van szó.