Vágólapra másolva!
Feloszlatta magát keddi rendkívüli ülésén a lakiteleki képviselő-testület. A feloszlatást Madari Andor (Fidesz–Nemzeti Fórum) alpolgármester kezdeményezte, mert szerinte a testület és Zobokiné Kiss Anita polgármester nem tud együttműködni.
Vágólapra másolva!

Feloszlatta magát a Fidesz–Nemzeti Fórum többségű lakiteleki képviselő-testület. 2014 őszén a Bács-Kiskun megyei településen a független Zobokiné Kiss Anita megverte a fideszes jelöltet. A testületben azonban többségbe a kormánypárti politikusok kerültek. A feloszlatást 4:3 arányban szavazta meg a fideszes többség.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke központi szereplője a lakiteleki közéletnek. A településen Orbán Viktor is többször járt Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A felek között nem alakult ki megfelelő együttműködés, ezért döntöttek a feloszlatás mellett a Fidesz–Nemzeti Fórum képviselői. Az időközi választásig továbbra is a mostani összetételű képviselő-testület irányítja a települést.

Lakitelek arról híres, hogy a településen alakult meg a Magyar Demokrata Fórum Lezsák Sándor sátrában. Lezsák egyébként mai napig a Lakiteleket is magában foglaló országgyűlési körzet képviselője, a parlament alelnöke.