Novák Előd szerint Andy Vajna alatt dübörög a holokausztipar

Biszku Béla per másodfok ítélet, Novák Előd
Vágólapra másolva!
Novák Előd szerint túl sok holokauszttémát feldolgozó filmet támogat a kormány. A politikus Orbán Viktor kormányfő Saul fiával kapcsolatos Facebook-bejegyzéséhez írt egy kommentet, amelyben kritizálja, hogy például a kuruc korról nem készülnek magyar filmek. Szerinte dübörög a "holokausztipar". 
Vágólapra másolva!

"A holokausztipar dübörgése közben hiába szorgalmazzuk évek óta magyar történelmi filmek készítését, Andrew G. Vajna alatt ez a tematika a holokausztfilmekben merül ki" - írta Novák Előd, a Jobbik alelnöke Orbán Viktor kormányfő posztjához, amelyben a miniszterelnök gratulál a Saul fia című film készítőinek a Golden Globe-díjhoz.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke Fotó: Bielik István - Origo

A jobbikos politikus szerint inkább az alábbi témákkal kellene foglalkozni, ezek az ötletek viszont nem kaptak támogatást:

  • Toldi,
  • Bethlen István,
  • Munkácsy Mihály,
  • Tisza István,
  • Hunyadi Mátyás,
  • Hunyadi János,
  • a kuruc kor.

"Kapott viszont pénzt a Salamon király legendája, ez izraeli-magyar koprodukcióban valósul meg" - írja Novák Előd, majd sorolni kezdte azokat a filmeket, amelyek szerinte a holokauszttal foglalkoznak, és támogatást kaptak.

Novák Előd Facebook-bejegyzése Forrás: Origo

Novák Előd kommentjében a "homoszexualitást bemutató filmek" közés sorolta a Coming outot, a Viharsarok, valamint a Swing című filmeket. "Na és persze a Veszettek c. "Gárda-film" is kapott összesen egymilliárdot, hogy aztán totális bukás legyen a "produkció" - ami viszont legalább tényleg magyar volt, örülhetünk, "wow"!" - tette hozzá.

A Jobbik alelnökének kommentje további hozzászólásokat szült, az egyik felhasználó például ezt írta: "Kedves Előd, szerintem ennek okára mindketten tudjuk a választ, csak egyelőre dutyiba küldenének minket érte... Esetleg csendben annyit, hogy már közel az igazság pillanata (nem utolsó sorban Gerard Yehudinak is köszönhetően), és most belehúztak keményen... De már nem kell sokat aludni".

Gerard Yehudin korábban nyíltan holokauszttagadó könyvet jelentetett meg.