Meghaltak a dizájnerdrogot fogyasztó kismamák csecsemői

herbál, lavór
Ebben a lavórban keverték a dizájnerdrogot.
Vágólapra másolva!
Meghalt az a két csecsemő, akiket idő előtt császármetszéssel hoztak a világra, miután mindkét kismama drogmérgezést kapott Törökszentmiklóson. A két nő még mindig életveszélyes állapotban van. A Szolnok megyei városból összesen hat ember került kórházba csütörtökön és pénteken, miután dizájnerdrogot fogyasztottak. Egy férfit letartóztatott a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A csecsemőket Budapestre, az 1-es számú gyermekklinikára vitték, miután idő előtt, császármetszéssel segítették világra őket. Az RTL Klub információi szerint azonban nem sikerült az életüket megmenteni, mindketten meghaltak.

A két nőt a szolnoki Hetényi Géza Kórház intenzív osztályán ápolják,

továbbra is életveszélyes állapotban vannak, gép lélegezteti őket, és nem javult az állapotuk.

Az RTL Klub úgy tudja, hogy eljárás indulhat ellenük a kisbabák veszélyeztetése miatt.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei városból rajtuk kívül még négy férfi került kórházba droghasználat miatt az elmúlt másfél napban. Egyiküket Budapesten ápolják, ő lélegeztetőgépen volt. Állapota javult, ezért felébresztették az altatásból. Egy férfit letartóztatott a rendőrség.

Ilyen még nem volt Magyarországon

Zacher Gábor toxikológus az esettel kapcsolatban elmondta, hogy szerinte "skandalum" a magyar kábítószer-történetben, ami Törökszentmiklóson történt, mert nem fordult elő, hogy ilyen súlyos, tömeges túladagolás két várandós nőt is érintsen.

A fiatalok ismert szereket, úgynevezett alfa-PVP-t, illetve pentedront fogyasztottak, amelyek két-három éve jelentek meg a piacon, nagyon "népszerűek", és sokat is foglalnak le belőlük a rendőrök.

Mindkét szer önmagában is alkalmas arra, hogy életveszélyes állapotot okozzon,

de együtt különösen. Kifejtette: a túladagolás tünetei között van a szapora szívműködés, érösszehúzódás, magas vérnyomás, a testhőmérséklet extrém emelkedése és halmozott görcsrohamok.

A toxikológus jelezte: "iszonyú emberi felelőtlenségnek" tartja a két várandós nő részéről, hogy drogot használtak, és ezzel visszaéltek a magzatok életével.

A dizájnerdrogokat folyamatos kísérletezéssel állítják elő. Nem ritka, hogy az új szereket embereken próbálják ki a bűnözők (illusztráció) Forrás: Police.hu

Zacher Gábor elmondta azt is: lehet, hogy túl tiszta volt az a szer, amelyet a fiatalok fogyasztottak. Azt mondta: biztos, hogy valamilyen fantázianéven (a kristályt és a zenét említette) vették a port a drogkereskedőtől, és nem tudták, hogy mi a hatása, vagy milyen anyagok kombinációjából áll.

Figyelmeztetést adott ki a rendőrség

A sorozatos túladagolások miatt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányság külön közleményt is kiadott. Ebben figyelmeztetik a környéken élőket, hogy olyan

a kábítószer-fogyasztók között, amely rövid időn belül életveszélyes állapotot idézhet elő.