Lázár Jánosnak nem barátja Orbán Viktor

Lázár János sajtótájékoztatója
Lázár János
Vágólapra másolva!
A miniszterelnökkel munkakapcsolatban van, édesapjának nem adott tanácsot a földvásárlásokhoz, és őt az Első Nemzeti Közműszolgáltató miatt támadják - többek között erről beszélt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV-nek adott interjújában. 
Vágólapra másolva!

"Kapcsolatom a miniszterelnök úrral munkakapcsolat, és nem baráti kapcsolat" - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter péntek este az ATV Szabad szemmel című műsorában.

Lázár az ellene irányuló támadásokat az Első Nemzeti Közműszolgáltató kialakítása mögött húzódó érdekellentétnek tudja be.

Azt is mondta, hogy fél éven belül lehívjuk a Paks2 építésére nyújtott orosz hitel első részletét.

Érdekellentétek miatt támadják

Lázár János szerint az ellene és munkatársai ellen kormányközelinek mondott lapokban indított támadások annak köszönhetőek, hogy folyik az Első Nemzeti Közműszolgáltató kialakítása, amely négymillió háztartás számára kíván áramot és gázt szolgáltatni nonprofit alapon.

Lázár János szerint az Első Nemzeti Közműszolgáltató miatt támadják őt és munkatársait Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A maga részéről az ellene indított támadásokat az ezzel kapcsolatos „érdekellentétekkel” magyarázza.

Tarlóssal szeretnek szurkálódni

Arra a felvetésre, hogy kibékült-e Csányi Sándorral, a miniszter azt mondta, hogy

Orbán Viktor kérésére találkozott az OTP-vezérrel.

Azt azonban nem árulta el, hogy ezt békülésnek tekinti-e.

A BKV finanszírozása körül kialakult vitáról azt mondta, hogy ő és Tarlós a jelek szerint kedvüket lelik abban, hogy

Lázár azt is hozzátette, hogy lát abban fantáziát, hogy az állam átvegye a BKV teljes működtetését a fővárostól.

Lehívjuk az orosz hitel első részét

Paks2 kapcsán Lázár szerint az Európai Bizottság téved, amikor úgy vélekedik, hogy az erőmű a jelenlegi energiaárak mellett nem fog tudni állami támogatás nélkül működni.

Véleményét a Rothschild-csoport által készített tanulmányra alapozta. Arra a kérdésre, hogy mennyire tekinthető függetlennek egy olyan anyag, amit a beruházásban érintett csoport készített, azt válaszolta, hogy

Lázár szerint az EU sem foglalkozik kiemelten Paks2-vel, ő nem tapasztalt semmilyen elfogultságot ezen a téren. Hozzátette, hogy

fél éven belül az ország le fogja hívni az erőműbővítéshez nyújtott orosz hitel első részletét.

A földügyek kapcsán hangsúlyozta, hogy a nyilvános árveréseken a piaci árnál drágábban kelnek el a meghirdetett földek. Apja földvásárlásait firtató kérdésre azt válaszolta, hogy édesapja negyven éve foglalkozik mezőgazdasággal, és ő soha semmilyen tanácsot nem adott neki ez ügyben.