Hétfőtől bekeményít a tél

havazás nógrád
Salgótarján, 2015. november 24. Havas cserje Salgótarján Rónabánya településrészén 2015. november 24-én. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Hétfőn az ország délnyugati részén akár tíz centi hó is hullhat, a hőmérséklet napközben is -1 és -7 fok között alakul. A hét közepén hó, havas eső, ónos eső és eső is lehet.
Vágólapra másolva!

Hétfő reggeltől mindenhol megnövekszik a felhőzet, és délnyugat felől egyre többfelé várható havazás. Az ország északkeleti és északnyugati csücskét leszámítva

sokfelé hullik 1–5 centiméteres hó,

sőt a délnyugati tájakon, Zala, Somogy és Baranya megyék déli részén akár 10 centiméteres hó is várható. Az autósok sokfelé téli útviszonyokra, síkos, latyakos utakra számíthatnak.

Hétfőn az ország délnyugati részén tíz centiméter hó is hullhat Forrás: MTI/Komka Péter

Egész napos, országos fagy lesz: reggel -15 és -6, délután -1 és -7 fok között alakul a hőmérséklet. Az élénk szél miatt azonban ezt még hidegebbnek érezzük majd.

Kedd hajnalban még keleten előfordulhat kisebb havazás, hószállingózás vagy ónos szitálás. Napközben eleinte csökken, majd újra megnövekszik a felhőzet. A hőmérséklet reggel -7, délután -1 fok körül alakul.

Csütörtökön előbújik a nap

Szerdán borult lesz az ég, és országszerte számíthatunk csapadékra. Északnyugaton jelentős havazás lehet, míg a délkeleti országrészben vegyesen lehet hó, havas eső, ónos eső és eső is.

Az északkeleti szél többfelé megerősödik, a Dunántúl északi részén hófúvásokat okoz. Nehéz lesz a közlekedés: északnyugaton, északon a havazás, a Tiszántúl északi tájain az ónos eső teheti síkossá az utakat.

Reggel mindenhol fagyni fog,

délután északnyugaton -1, délkeleten +2 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön nyugat felől már csökken a felhőzet, reggel azonban még borongós időre van kilátás, vegyes csapadékkal. Élénk lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet kevéssel 0 fok felett alakul délután.

Pénteken újabb nedves léghullám érkezik, de a közben bekövetkező enyhülés miatt már mindenhol folyékony halmazállapotú lehet a csapadék.