Ígéretet tettek a kormánynak a taxisok

Taxis demonstráció az Über ellen
Vágólapra másolva!
A Deák téri útzáras tüntetés szervezői tárgyaltak a kormánnyal. Azt ígérték, hogy befejezik a belvárosi forgalomlassítást - állítja a minisztérium.
Vágólapra másolva!

A taxisok megígérték, hogy feloldják az útzárat a Deák téren - ezt írta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy közleményben.

A taxisok képviselőivel Czepek Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára, és Tasó László, a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár tárgyalt csütörtökön.

Hétfőn kezdődött a taxisok tüntetése Fotó: Polyák Attila - Origo

Az államtitkárok azt mondták a taxisok küldötteinek, hogy a kabinet a

Azt is közölték velük, hogy taxis szolgáltatás kizárólag a kormányrendeletben meghatározott, azonos feltételek mellett nyújtható - olvasható a közleményben.

A minisztérium megvizsgálja, hogy lehet-e valahogy büntetni az Ubert - ez is kiderül a sajtóanyagból. Szó szerint ezt írják: "az előírások betartását kikényszerítő komolyabb szankciók és hatékonyabb ellenőrzés lehetőségeit" vizsgálja a kormány.

Az egyeztetések a jövő héten folytatódnak.

A minisztérium a demonstrálók javaslatait is várja.

A taxisok egy magáncére, az Uberre akadtak ki Fotó: Polyák Attila - Origo

A tüntetés az ígéret ellenére akár folytatódhat is: a rendőrség péntek éjfélig engedélyt adott a demonstrációra. A taxisoknak hétfőn már be kellett volna fejezniük az útzárat a Budapest fő közlekedési csomópontjának számító Deák téren. Még aznap hosszabbítást kértek, amit meg is kaptak. A péntekig tartó hosszabbítást is "menet közben", még szerdán kérték a sofőrök.