Hétfő reggeltől komoly dugók lehetnek Budán

Lajos utca, dugó, közlekedés
Vágólapra másolva!
Támfalépítési munkák miatt hétfőtől egyirányú lesz a Slachta Margit rakpart Árpád híd környéki szakasza Óbuda felé. 
Vágólapra másolva!

Január 4-étől előreláthatóan 2016. április 30-áig a Fővárosi Önkormányzat megbízása alapján a BKV Zrt. mint beruházó a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-vel együttműködve újjáépítteti a 2013-as árvízben megsérült támfalat a III. kerületi Slachta Margit rakpart Árpád híd környéki szakaszán.

A budai alsó rakpart érintett szakaszán a támfal melletti forgalmi sávot a közúti forgalom elől lezárják, így észak felé egyirányú lesz az alsó rakpart. Az Óbuda felől érkező közúti forgalom csak zsákutcaként használhatja az alsó rakpart északi szakaszát a Hajógyári-szigetre vezető hídig, a Hajógyári-sziget megközelíthetősége érdekében.

A Mozaik utcától csak a Hajógyári-szigetre tartó célforgalmat engedik az alsó rakpartra. Az Árpád fejedelem útja a Tímár utcától a Zsigmond térig dél felé egyirányú. A Flórián téri felüljárón befelé vezető autóbuszsávot megnyitották, így onnan az Árpád fejedelem útja közvetlenül is elérhető.

Hétfőtől újabb fennakadásokra kell számítani Budán Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Szentendrei úttól befelé a Flórián téri felüljáró–Árpád fejedelem útja–Margit hídi lehajtó–budai alsó rakpart kerülő útvonalat ajánlja a BKK. A budai alsó rakpart Margit hídtól délre eső lehajtóját is egyirányúsították az alsó rakpart felé. Az északi irányba tartók a Margit hídnál az Üstökös utcai felhajtósávot használhatják.