Felmentették a volt Főtáv-vezért

Vágólapra másolva!
Jogerősen is felmentette az ítélőtábla a főváros távfűtő cége, a Főtáv Zrt. hűtlen kezeléssel vádolt egykori vezérigazgatóját.
Vágólapra másolva!

Felmentette a csalással és hűtlen kezeléssel vádolt Kovács Lajost, a Főtáv Zrt. volt vezérigazgatóját a a bíróság - erősítette meg az Origónak az egykori cégvezető védője, Papp Gábor.

A jogerősen ártatlan Kovács Lajos hat hónapot töltött előzetes letartóztatásban.

Szövevényes volt a vád

Az ügyészség azzal vádolta Kovácsot, hogy rábírta a Főtáv igazgatóságát, adják hozzájárulásukat a Csepeli Hőszolgáltató Kft. üzletrészének megvásárlásához. A jóváhagyás alapján a Főtáv 2008-ban 180 millió forintért megvásárolta a kft.-t, annak azonban a vád szerint sem lehetősége, sem tudása nem volt a csepeli Rákóczi Liget lakópark fűtési rendszerének kiépítésére.

A vád szerint a szerződés megkötésével a felek célja az volt, hogy anyagi fedezetet nyújtsanak a Csepeli Lakásfejlesztő Zrt.-nek a lakópark befejezésére, mivel likviditási problémái miatt a cég erre amúgy nem lett volna képes. Az ügyészség szerint ezzel Kovács Lajos ténylegesen 120 millió forint kárt okozott a Főtáv Zrt.-nek. Az immár jogerős ítélet azonban nem így ítélte meg az esetet.