Dől a pénz Lezsák Sándor birodalmába

Lakitelek, Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, az 1987-es találkozó szervezője (j) beszél a lakiteleki találkozó 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Népfőiskolán. Balra Orbán Viktor miniszterelnök.
Vágólapra másolva!
A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a kormány 120, illetve 38 millió forinttal támogatja még idén a Lezsák Sándor nevével fémjelzett Lakitelek Népfőiskolát.
Vágólapra másolva!

A frissen nyilvánosságra került kormánydöntés alapján a Lakitelek Népfőiskola 2015. évi működéséhez 120 millió forint többletforrást biztosítanak a költségvetés Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetéből. A nemzetgazdasági miniszter ezen felül feladatul kapta, hogy ugyanebben a fejezetben gondoskodjon további 38 millió forint biztosításáról, amit a Lakitelek Népfőiskola épületeinek felújításához használnának fel még az idén.

Lezsák Sándor beszél 2012-ben, a lakiteleki találkozó 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök társaságában Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A kormánydöntés szerint mindent meg kell tenni, hogy az átutaláshoz szükséges támogatási szerződést mielőbb aláírhassák, a beruházáshoz szükséges közbeszerzést pedig 2015-ben, mielőbb kiírhassák.

Lakitelek

1987. szeptember 27-én a Lezsák Sándor lakiteleki házának kertjében felállított sátorban alakult meg a lakiteleki találkozó után a Magyar Demokrata Fórum. A Lakitelek Alapítványt és Népfőiskolát Lezsák Sándor és felesége alapította. Honlapjukon a négyhektáros területen fekvő intézményt az ország egyik szellemi fővárosának is nevezik.

Lezsák Sándor jelenleg az Országgyűlés alelnöke, egyben a Fidesz frakcióvezető-helyettese.