Elítélték a csávolyi emberrablókat

Vágólapra másolva!
Bűnösnek találták azt a négy férfit, akik elrabolták és megkínozták egy autó tulajdonosát, követelve, hogy mondjon le a kocsijáról még februárban. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, az ügyvéd enyhítésért fellebbezett.
Vágólapra másolva!

A napokban bűnösnek találta a bíróság azt a férfit, aki három társával elrabolt egy másikat és egy csávolyi tanyára vitték még februárban.

A 25 éves áldozatot egy székhez kötözték, száját betömték, és négyen ütlegelték. A megfélemlített férfival ezután aláíratták a kocsi adásvételi szerződését, egy tartozás elismeréséről szóló dokumentumot és más okiratokat is.

Az emberrablás fő kitervelője 5 évet kapott, de az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért, ügyvédje felmentésért fellebbezett. Egyik társa 6 évet, míg két segítője 4 évet kapott, de esetükben is enyhítésért fellebbeztek.

Riválisokból üzleti partnerek

Az egyik emberrabló és az elrabolt férfi riválisok voltak az üzleti életben, mivel mindketten főleg Olaszországból vásároltak autókat.

2014 őszén az egyik férfi, -aki a napokban 5 év börtönt kapott – egy Audi-t akart behozni Olaszországból. A terv szerint az autót a később elrabolt férfi segítségével akarta eladni egy másik férfinak, aki a vételár nagyobb részét már előre kifizette.

Az autót viszont nem kapta meg és a pénzét sem kapta vissza.

Cserébe a férfitól januárban kapott egy másik autót, aki ezzel törlesztette az adósság ráeső részét. A később elrabolt férfi viszont nem akarta visszafizetni az összeg másik felét.

Többször feljelentették egymást

A konfliktus sorozatos feljelentéseket szült, 2014 decemberében a sértett feljelentést tett a támadó felesége ellen is.

Ekkor döntötte el a támadó az üzlettársával együtt, - aki nem kapta vissza a pénzt – hogy elveszik az adós autóját, ha kell erőszakkal a tartozás fejében. Beavatták két ismerősüket is, akik a 20 %-ot kaptak volna, ha segítenek, hogy egy "elbeszélgetés" miatt elvigyék a férfit egy csávolyi tanyára.

Napokkal később pedig megbeszéltek egy találkozót a mit sem sejtő férfival és azt mondták neki, hogy megvennék eladásra kínált autóját.

A gyanútlan tulaj átengedte a volánt az "érdeklődőnek": nem lett volna szabad, a 38 éves férfi ugyanis megállt az Attila utcában, a kocsiba pedig beugrott két tettestársa. A három támadó már az autóban verni kezdte a sértettet, majd egy csávolyi házhoz hajtottak – itt várta őket a bűnbanda negyedik tagja.

Az áldozatot kiközték és egy injekciós tűt, valamint egy nagy méretű erővágót tartva közölték, hogy két választása van.

Vagy aláírja az adás-vételi szerződéseket, vagy egyesével levágja az ujjait, majd belefecskendezi a halálos dózisú nyugtatót.

Elengedték a férfit, aki feljelentést tett, a négy tettest pedig egy napon belül elfogták a Bács-Kiskun megyei rendőrség egységei. A lenti videón az egyik bandatag elfogása látható.