Medvét látott az udvarán

medve
Vágólapra másolva!
Medvét látott az udvarán egy gazda a Komárom-Esztergom megyében fekvő Réde községben. A nyomokból senki nem tudott egyértelmű következtetéseket levonni.
Vágólapra másolva!

Sötét volt ugyan, de meggyőződése szerint medvét látott egy gazda a Komárom-Esztergom megyében lévő Réde község Bakonybánkhoz legközelebb eső részén álló háza udvarán. A férfi határozott állítását a lánya is megerősítette – írta a néhány napja a késő esti órákban történt esetről a Kemma.hu.

Az egyik legnagyobb szárazföldi ragadozó Forrás: Thinkstock

Vadászok és más szakemberek szerint minimális az esélye annak, hogy valóban ez a ritka ragadozó járt a - Bakony erdői mellett fekvő, 1500 lelket számláló – településen, de úgy fogalmaztak, hogy nem zárható ki teljes egészében. A nyomokat ugyan alaposan megvizsgálták, de azokból senki sem vont le egyértelmű következtetéseket. Az viszont biztos, írta a Kemma tudósítója, hogy a településen emiatt nem tört ki pánik.

A barnamedve az egyik legnagyobb szárazföldi ragadozó. Az elmúlt néhány évben megszaporodtak észlelései Észak-Magyarországon. Több mint másfél évszázad elteltével úgy tűnik, hogy a faj ismét meghonosodhat az Északi-középhegység néhány vidékén.