Keresik a Margitszigeten megvert lány támadóját

Margitsziget futópálya bontás 2014. szeptember 22-én
Margitsziget futópálya bontás 2014. szeptember 22-én
Vágólapra másolva!
Súlyos testi sértési kísérlet miatt indítottak nyomozást a rendőrök annak a lánynak az ügyében, akit állítása szerint megtámadtak futás közben, a Margitszigeten. Beszéltünk több amatőr sportolóval is, ők se szívesen futnak a szigeten. 
Vágólapra másolva!

A XIII. kerületi rendőrségen fejeződött be egy fiatal lány vasárnap esti edzése. A Facebookon írta, hogy megtámadták, és csak a lélekjelenlétén múlott, hogy ki tudott szabadulni a támadója karjaiból.

A lány arra kér a bejegyzésében mindenkit, hogy este ne fusson egyedül, és arra, hogy osszák meg a bejegyzését, hogy „sikerüljön másokat megóvni.”

A margitszigeti támadás áldozata Forrás: Facebook

A támadás miatt kerestük a rendőrséget. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy a lány vasárnap este pár perccel háromnegyed tíz előtt szólt, hogy megtámadták. A rendőrök nyolc perc alatt odaértek. A XIII. Kerületi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Sokan nem szeretik a Margitszigetet

Több amatőr sportolót is megkérdeztünk, hogy mi a véleményük a margitszigeti futópályáról, és általában a szigeti sportolásról. Egyikük semmiképp sem futna a Margitszigeten.

Nem félek a sötétben futástól. Egész évben futok, amíg a jég nem esik, még hóban is elindulok – mesélte az Origónak a 40 éves Móni. A Margitszigeten én is félnék, mert nem az a megszokott környezetem. Fás, bokros túlságosan sok lehetősége van a támadóknak.

Az én terepem az más.

Tíz éve futok a bicikliúttal és a lakóházakkal övezett kertes házas övezetben, Budapest peremkerületében. Mindig felkavar, ha arról hallok, hogy futóra támadtak, de nem vagyok hajlandó félni.

Nem fogok az ilyen támadások miatt futógépen futni.

Fontos, hogy egy futónál mindig legyen telefon, ha bajba kerül, tudjon telefonálni. Aki fél, fusson csoportosan, mert mindenhol vannak futóbolondok, akik a terepen való futást nem fogják edzőtermi futópadra cserélni.

Futó a Margitszigeten Fotó: Szabó Gábor - Origo

Egy másik, fiatal lány arról beszélt, hogy a Margitsziget este

tele van részeg emberekkel, ráadásul tényleg félelmetes terep.

A pesti oldalon sok a bokor, ahonnan gyakorlatilag bármikor előugorhat valaki - mondta.

Érdemes a városon kívül

Abban szinte mindenki egyetért, hogy ha valaki sportolni, futni meg, az a legjobb, ha a városon kívül, vagy valamelyik nem annyira túlzsúfolt kerületben teszi. A sportolók szerint az ilyen terep egyfelől

sokkal biztonságosabb, mint a Margitsziget,

másfelől sokkal nyogodtabb körülmények között lehet edzeni egy békés erdőben, vagy töltésen. Bár

elmebetegek mindenhol vannak

- tette hozzá egyikük.