Orbán: Minden terrorista migráns

Orbán Viktor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában
Orbán Viktor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában
Vágólapra másolva!
"Meggyőző logikai kapcsolat" van a terrorizmus és aközött, hogy muzulmánok jönnek Európába – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Politico.eu című portálnak adott interjújában. Szerinte "ezt a tényt" Európa vezetői figyelmen kívül hagyják, méghozzá azért, mert politikailag korrektek akarnak maradni.
Vágólapra másolva!

"Erről természetesen még nem lehet beszélni, de tény, hogy minden terrorista migráns. A kérdés csak az, hogy mikor érkeztek az Európai Unióba" – Orbán Viktor ezzel kezdi a Politicónak adott interjúját.

A beszélgetés egy későbbi pontján viszont már arról beszél, hogy tulajdonképpen mindegy is, mikor érkeztek Európába a terroristává váló migránsok.

"Logikailag meggyőző" kapcsolat van

a terrorizmus és a muzulmánok Európába áramlása között, mindegy, hogy ez a bevándorlás az utóbbi pár hónapban vagy az elmúlt néhány évtizedben történt-e meg – mondta.

Orbán Viktor egy történelmi jellegű eszmefuttatást is előadott a lapnak. A másfél órás interjú hangulatát visszaadó cikk szerzője leírja, hogy a magyar miniszterelnök térképen mutatta meg neki, hogy az utóbbi hónapokban ugyanúgy délről jöttek a menekültek, ahogyan a török hódítók a 16. században.

Orbán Viktor a Kossuth rádió 180 perc című műsorában Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az interjúban Orbán Viktor arról is beszélt, hogy

"áttörhetetlen külső határokkal" kell növelni a biztonságot Európában.

Szerinte új alkotmányos alapszerződéssel kell megerősíteni az Európai Uniót alkotó nemzetállamok szerepét a brüsszeli központi irányítás rovására, és normalizálni kell a kapcsolatokat Oroszországgal.

– mondta Orbán Viktor. Szerinte az orosz elnök "nem könnyű" ember, és nem úgy kell kezelni, mint egy nyugati politikust. "Nincs ismert személyisége" – mondta a magyar miniszterelnök.

Orbán szerint a magyaroknak "újra kell gondolniuk az Európai Uniót". Azt mondta, hogy az idei év a szervezet történetében válságok sorozata volt, és az EU csak reagál a sorozatosan bekövetkező krízisekre, de nincs koncepciója, amivel kezelhetné ezeket. Szerinte az is nyitott kérdés, hogy

az EU tíz év múlva egyáltalán létezik-e majd.

Orbán Viktor múlt pénteki rádióinterjújában is arról beszélt, hogy a párizsi merényletek után "meg kell változtatni" a gondolkodásmódunkat. "Melyik a jobb megoldás – kérdezte –, a migránstömegek feltartóztatása, vagy annak engedése, hogy ilyen merényletek megtörténhessenek?"

Tény, hogy az EU Szíriában katonai akciókat hajt végre, és ugyanez van Irakban és Afganisztánban is – mondta. A terroristák erre ilyen, a hátországokban végrehajtott merényletekkel reagálnak – mondta.