Magyarország segíti az árvízi védekezést Kárpátalján

Vágólapra másolva!
Az utóbbi esőzések miatt áradni kezdtek a kárpátaljai folyók. Magyarország százezer homokzsákot küldött Kárpátaljára, amikkel a megáradt Tisza gátjait fogják megerősíteni.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék következtében Kárpátalján gyors áradás kezdődött a folyók - elsősorban a Tisza és mellékfolyói - felső szakaszain.

A lezúduló víz több kisebb hidat elsodort, utakat öntött és mosott el, három helyen pedig földcsuszamlást idézett elő. A károk javítására kétmilliárd hrivnyára lesz szükség - közölte az ukrán megyevezető vasárnap egy kijevi tévécsatornának.

Magyarország is segít

Százezer homokzsákot küldött Magyarország a vésztartalékaiból Kárpátaljára, miután az ukrajnai megye kormányzója Szolyván találkozott Semjén Zsolttal. A homokzsákokkal még vasárnap a megáradt Tisza gátjait fogják megerősíteni.

Vasárnap délig Kárpátalja három hegyvidéki - Ökörmezői, Rahói és Técsői - járásában 235 telket, köztük 138 épületet öntött el a víz. Az elmúlt órákban 32 telekről és 24 házból szivattyúzták ki a vizet.