Az USA csak faltörő kos

CÖF, Civil Együttműködési Tanácskozás és a Szellemi Honvédelem Mozgalom évzáró találkozója, Uránia Filmszínház
CÖF, Civil Együttműködési Tanácskozás és a Szellemi Honvédelem Mozgalom évzáró találkozója.
Vágólapra másolva!
Az arabok más kultúrában "asszocializálódtak", az USA csak egy báb, a jövő a nemzetállamoké, és sok múlik a szellemi honvédeken. Az Origo a Civil Együttműködési Tanácskozás és a Szellem Honvédelmi Mozgalom évzáró találkozóján járt.
Vágólapra másolva!

Vörös szőnyegen mehetnek be a szellemi honvédők az Uránia moziba, a Civil Együttműködési Tanácskozás és a Szellemi Honvédelem Mozgalom évzáró találkozójára péntek délután. A kezdés előtt fél órával már nagy a tumultus az elegáns filmszínház halljában és a ruhatárral övezett folyosón. Hatalmas sor áll a regisztrációs pultnál, ahol ajándék könyvet és DVD-t osztogatnak. A ruhatárnál még nincs nagy tülekedés, az emberek a kabátjaikban állnak sorba az ajándékokért.

A Civil Együttműködési Tanácskozás és a Szellemi Honvédelem Mozgalom évzáró találkozója Fotó: Polyák Attila - Origo

Hurkapálcazászló

„Utat kérek! Utat!” - kiabálja egy fiatalember. Hallatszik a hangján, hogy fontos dolga van. A tömeg utat nyit neki. Egy papírdobozt visz, ami tele van hurkapálcákra ragasztott kis magyar zászlókkal.

Francia gyarmat volt

Az átlagéletkor jócskán 50 felett lehet. Mindenki elegáns. Ingek, zakók, menték, mellények, nyakkendők (egyes nyakkendőkön magyar címer is van, fekete alapon arany színben) a férfiakon, kosztümök, ékszerek, vaskos smink a hölgyeken. Azért nagy a népsűrűség a folyosón, mert a vetítőterembe még nem lehet bemenni. A folyosó végét egy walkie-talkie-s fiatalember állja el, és nem enged át akárkit. Az emberek beszélgetéssel töltik el az időt. Valaki arról beszél, hogy az unokájának addig nem lehet diplomája, amíg le nem teszi a nyelvvizsgát, de azért leginkább a külföldi események adják a témát („Mali francia gyarmat volt, azért ez nem véletlen”). Csizmadia László vág át a tömegen. Őt persze átengedi a walkie-talkie-s. Kedves mondatokat dobál a tömegnek, amelyen átsiklik: „Kézcsókolom!”, „Örülök, hogy itt vannak!”.

Amerika bosszút akar állni Európán

Vajon mit gondolnak az emberek, mi is pontosan a szellemi honvédelem? Egy hölgy szerint hazafias érzelmű emberek törekvései a magyarság fennmaradásáért. Egy másik szerint a Kárpát-medencéből kiinduló megváltás. A magyarság megmentője, sommázza egy harmadik. Szerinte a szellemi honvédelem miatt fog a magyarság fennmaradni, míg Nyugat-Európa a szemünk láttára pusztul el. A hölgyek persze mindannyian helyeslik Orbán Viktor külpolitikáját.

Egyikük elmondja, hogy igazából

nem is liberalizmus az, amit Nyugat-Európában annak tartanak.

Legalábbis nem az a liberalizmus, ami a 19. században előrevitte a világot. Hanem a nemzetellenes nagytőke és a cionizmus közös szellemi katyvasza. Az igazi liberalizmus arról szól, hogy az emberek szabadok legyenek, és hogy mindenkinek kijár a tisztelet.

A CÖF találkozója Fotó: Polyák Attila - Origo

Asszociálódtak

A menekültekről megoszlik a hölgyek véleménye. Azt mondjuk elismerik, hogy nem mindegyikük terrorista, de komoly gond, hogy „más kultúrában asszocializálódtak". Valaki szerint megvezetett emberek, valaki szerint irányított bábok („Nem nézte még meg, hogy milyen vad a tekintetük?".) Akár így, akár úgy,

a szürke eminenciásról megegyezik a véleményük.

A cionista háttérhatalom által vezérelt Amerikai Egyesült Államok. „Hiszen egy csomó pénzzel ellátja őket! Nem látja, milyen gazdagok, csak úgy dobálják el a ruháikat, és másnap mégis van nekik." „És hogyan képzelik el ezt a pénzelést? A kezükbe nyomja valaki a tengerparton?" „Dehogy, hiszen van bankkártyájuk. Nyilván mindenkinek utalnak.

Akár az OTP-ben is fel tudnák venni a pénzt.”

S hogy mi a háttérhatalom célja a megvezetett/irányított menekültekkel? Erről is több teória kering a várakozók között. „A bosszú” - mondja az egyikük, de nem hajlandó kifejteni. „Ők akarnak lenni a legnagyobb hatalom, el kell pusztítaniuk Európát".

Még a videót is megtapsolják

Azt is megtudjuk, hogy a bolsevizmus és a fasizmus is a cionizmus egyenes ági leszármazottja, az pedig a szabadkőművességből fejlődött ki. Ilyesmiről megy a beszélgetés, miközben a fejünk feletti tévéképernyőkön a szcientológiáról szóló dokumentumfilm előzetese megy mindenhol. Róluk is megkérdezzük az embereket, de nem nagyon hallottak még a szcientológiáról. Végre beengednek minket, az emberek nem futva, de azért határozott tempóban nyomulnak be a moziterembe, hogy befoglalják a jobb helyeket. A székeken újabb meglepi várja őket, mindegyiken ott egy hurkapálcára ragasztott kis magyar zászló.

Az évzáró találkozó közönsége hurkapálcára ragasztott kis magyar zászlókkal Fotó: Polyák Attila - Origo

Díjak a szellemi honvédőknek

A vörös szőnyeg feletti színpadon díszesen faragott fapulpitus áll, mögötte egy üvegasztalon állnak a díjak, amiket az év szellemi honvédői fognak kapni. A színpad felett kivetítő lóg. Magyar zászlóval masírozó emberek, szélben lobogó lángú mécsesek, papírról felolvasó Csizmadia László váltogatják egymást rajta. Egy lengyel zászlós ember hangalámondással a lengyel-magyar barátságot méltatja. Majd Csizmadia súlyos mondatai hangzanak el a petyhüdt Nyugatról és az erős Orbán Viktorról. A dörgedelmes mondatok felvételről szólnak, de a nézőtéren sokan megtapsolják őket.

Nőnek látszó férfiak és liberális diktatúra

Közös himnuszénekléssel kezdődik a rendezvény. A háttérben felvételről is szól, de itt aztán mindenki tiszta szívből énekli.

"A balsors, akit régen tép-"nél már nem lehet hallani a playbacket.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár elmondja, hogy Európai Unió-párti, de azért ne diktáljanak már nekünk, mert azt már nem szeretjük. Szerinte egyáltalán nem jó, hogy egy liberális terület politikusai megmondják, hogy mit szabad nekik, és mit nem szabad másoknak.

- mondja, és azt is kifejti, hogy olyan korban élünk, amikor egy nőnek látszó férfinak adnak oda „valamilyen díjat", és amikor megszólnak mindenkit, aki másként gondolkodik, és aki vissza akar térni Európa keresztény gyökereihez. Ez már liberális diktatúra. Ezután jön a lényeg, hogy Nyugatról

megpróbálták Orbánt megbuktatni,

de hogy ez nem sikerült, abban a békemenetnek és a CÖF-nek komoly szerepe van.

A kereszténység a megoldás

A megoldás Soltész szerint a kereszténységhez való visszatérés lenne. Persze nem várja el, hogy mindenki megtérjen, de azért el kell ismerni, hogy ezek a nemzetek 2000 év óta itt vannak, az a zsidó-keresztény örökségnek köszönhető.

Dr. Csizmadia László, a CÖF elnöke Fotó: Polyák Attila - Origo

Exportálnák a békemenetet

Dr. Csizmadia László, a CÖF elnöke néhány másodperc feszült csend és papírsurrogás után mondja el, hogy a jelenből percek alatt lesz történelem, majd megkéri a közönséget, hogy álljanak fel, a kis zászlójukkal a kezükben, és mondják utána, hogy:
- Egységes
- Egységes
- Erővel
- Erővel
A békemenet méltatása után újabb interakció következik, ezúttal a kvótarendszerről.
- Elfogadjuk-e a gazdasági bevándorlók és terroristák invázióját? - kérdezi a szónok.
- Nem! - feleli egy emberként a tömeg.

Szerte Európában

Ezután Csizmadia közli, hogy ha az uniós bíróság előtt kudarcot vallanának a kvótarendszer megsemmisítésére vonatkozó törekvéseik, akkor Európa-szerte békemeneteket szerveznek. „Hollande kijelentette, hogy Franciaország háborúban áll, de szerintem Európa egésze áll hadban. A NATO szabályai szerint az unió határa fegyverrel is megvédhető. Nagy feladat hárul a balti és a balkáni országokra." Csizmadia azzal zár, hogy a lelassult uniós bürokratákat le kell cserélni. Taps kíséri őt le a színpadról.

Civil definíció és ingyenes informatika-tanfolyam

Bodó Barna, a Magyar Civil Szervezetek erdélyi elnöke jó 10 percet beszél a civilség fogalmáról. Mi is az, hogy civil? Államtól független autonóm működést, kollektív döntéseket. Közfeladatokról, szorító társadalmi cipőről beszél. A közönség egy részét elveszíti a hosszas definícióval. Többen a plafonról lógó gyönyörű csillárt kezdik el vizsgálni, és van, aki elbóbiskol. Soltész Miklós és Csizmadia László diszkréten elhagyják a termet.

Bodó Barna, a Magyar Civil Szervezetek erdélyi elnöke Fotó: Polyák Attila - Origo

Gyérülő taps

Érdekes témaváltás következik. A civilek.hu honlapot készítő Bábelhal webstúdió (lásd. A galaxis útikalauz stopposoknak című könyv) képviselője bemutatja az oldalt. A közönség életkorából kiindulva nulláról indult, itt a képek, ott a menü, majd nagyon gyorsan egy céges jellegű Powerpoint-prezentáció lett az előadásból. Bulletpointokban sorolták fel a honlap céljait (pl. szerkesztői team felállítása). Végül megmutatták mindenkinek, hogyan kell regisztrálni a honlapon. Az előadást az eddigieknél gyérebb tapssal jutalmazta a közönség.

Migránsáradat a profitért

Az est háziasszonya azt ígéri, hogy most jön az est fénypontja, a díjátadó, de ez nem így lesz. A díjazottakat felkonferáló Dr. Fricz Tamás ugyanis gyors jelenkoritörténelem-órát tart, miután legendásnak nevezte Csizmadia Lászlót.

Fricz Tamás, a Civil Összefogás Fórum szóvivője Fotó: Polyák Attila - Origo

Az eredmény az Iszlám Állam

Lényegében az derül ki, hogy a hidegháború vége jelentette igazából a 21. század kezdetét. Az akkori kétpólusú világrendnek a sok hátrány mellett volt egy előnye is, a két szuperhatalom miatt egyensúly honolt a világban. A hidegháború végével viszont már csak egyetlen szuperhatalom maradt, az Amerikai Egyesült Államok. Az USA viszont egyre gyakrabban élt vissza gazdasági és katonai erőfölényével. Önkényesen magára vállalata a bíró szerepét a globális ügyekben, és kénye-kedve szerint rohant le országokat, mint pl. Afganisztán, Líbia, és főleg Szíria. Ennek pedig csak káosz és zűrzavar lett az eredménye, meg az Iszlám Állam.

Megint Soros

Egy dologhoz viszont gyengék voltak - magyarázta Fritz Tamás. Nem tudott ellenállni a globális pénzes háttérhatalomnak, amely az USA-t faltörő kosként használva törekszik megteremteni a világpiacot, ahol

a profit fontosabb, mint a nemzetállam.

Soros György és társai arra törekednek, hogy Európában megszűnjenek a nemzetállamok, és ezért indították el a szervezett migránsáradatot. Az előadó szerint ez ellen a birodalom ellen csakis a nemzetállamok vehetik fel a kesztyűt. Meg persze a civilek, a szellemi honvédek. Az év szellemi honvédjei Zétényi Zsolt, Tőkéczky László, valamint a Rákóczi Szövetség lettek.

Kövér László a pulpitusnál Fotó: Polyák Attila - Origo

Nem az a nyerő, akinek sok a pénze és a katonája

A záróbeszédet tartó Kövér Lászlót a beharangozó hölgy az ünnepség méltó védnökének nevezte. Kövér Hamvas Béla-idézetekkel bizonyította, hogy az író már évtizedekkel ezelőtt tudta, hogy mi vár Magyarországra és Európára. Kövér szerint jelenleg eszme és szellem helyett eszmétlenség és szellemtelenség a divat, az önvédelem szerint pedig önfeladás. Kövér László úgy véli, hogy

a külső erők a nemzetek azonosságtudatát akarják megbontani,

mert anélkül nincs közös akarat.

De a 21. század nem azoké lesz, akiknek sok pénzük van, vagy nagy hadseregük, hanem azoké, akiknek van azonosságtudatuk. Ez a tudat pedig a nemi, a vallási és a nemzeti értékekre épül. Az is kiderült, hogy Magyarországnak nem pusztán saját magát kell most megvédenie, hanem mint oly sokszor, egész Európát.