750 ezer aláírást gyűjtött be a Fidesz

Kósa Lajos
Kósa Lajos
Vágólapra másolva!
Az Európai Unió kötelező betelepítési kvótája ellen tiltakozó íveket eddig 750 ezren írták alá - közölte a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője szombaton Debrecenben. Kósa Lajos értelmetlennek, működésképtelennek és törvénytelennek nevezte a kvótarendszert. 
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos szerint Brüsszelnek nincs joga egyetlen országot sem arra kényszeríteni, hogy tartósan együtt éljen olyan emberekkel, akiknek a befogadásáról nem az adott állam döntött. A kvótarendszer helyett Magyarország és Európa határait kellene megvédeni - jelentette ki a frakcióvezető, hozzátéve: egyre nő az általános elégedetlenség a kvótákkal szemben.

Kósa Lajos Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Terrorveszély

Emlékeztetett arra, hogy Magyarország mellett Szlovákia is bíróságon támadta meg a betelepítési kvótát, és más országok is csatlakoztak a szubszidiaritás elvének megsértése ellen. Kósa Lajos arra is felhívta a figyelmet, hogy a betelepítési kvóta a terrorveszélyt is növeli. "A tömegesen, ellenőrizetlenül beáramló migránsok között megbújva érkezhetnek terroristák az unió területére" - fogalmazott a frakcióvezető.

Szignókat gyűjt a Jobbik

Aláírásgyűjtésbe kezd a Jobbik a bevándorlás és korrupció ellen, a kampány során négy témával kapcsolatban foglalhatnak állást az emberek - közölte az ellenzéki párt. A kérdések között szerepel a menekültek uniós szétosztását szabályozó kvóta és a visszatoloncolás, a mentelmi jog eltörlése, az évente kötelező vagyonosodási vizsgálat, illetve az is, hogy dupla büntetéssel lehessen sújtani a politikusokat gazdasági bűncselekmények elkövetése esetén, és teljes vagyonelkobzás is sújtsa őket.

Folytatja az Együtt

Az Együtt folytatja a menekültügyben indított aláírásgyűjtését, "egy az Európai Unióhoz, Európához tartozó Magyarország érdekében" - ismertette a párt országos politikai tanácsának döntését az Együtt elnöke. Szigetvári Viktor azt mondta: a helyzet egyre rosszabb, mert úgy vélik, Orbán Viktor miniszterelnök a nyilatkozataival "Európából kifele, keletre viszi Magyarországot".