Családjára akarta robbantani a házat

Vágólapra másolva!
Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy abádszalóki férfit, aki egy gázpalackkal megpróbálta fölrobbantani azt a házat, amelyben két gyereke és két unokája is tartózkodott.
Vágólapra másolva!

A táblabíróság több emberen, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg 58 éves vádlottat. A férfi 1975-től élettársként, 1997-től házastársként élt együtt egy asszonnyal, három közös gyermekük született. Kapcsolatuk azonban a gyakran italozó vádlott agresszív magatartása miatt megromlott, 2010-ben elváltak. Három évvel később a férfi a közös abádszalóki házukból

kiköltözött az ingatlan udvarán álló lakókocsiba.

A veszekedések azonban ezt követően sem szűntek meg, a férfi ellen zaklatás miatt eljárás is indult.

A férfi 2013. július 21-én egy abádszalóki sörözőben sokat ivott, és közben unokatestvérének elmondta, hogy otthon tarthatatlanok az állapotok, ezért hazamegy, önmagát és a házat is felrobbantja.

A szavakat tett követte

Hazatérve elvágta a konyhában álló, félig teli gázpalack gumitömlőjét, leszerelte a nyomáscsökkentőt és kinyitotta a palack szelepét. A házban volt két gyereke és két unokája is. A vádlott lánya a gáz sistergését meghallva a konyhába ment, a férfi azonban késsel megfenyegette. A lány a fivérétől próbált segítséget kérni, közben

apjuk beszögelte az ajtót,

hogy a rokonai ne tudják elhagyni az épületet. Az utca felőli ablakot is be akarta szögelni, de gyerekeinek és unokáinak sikerült kimászniuk. A vádlott fia később visszatért, hogy megfékezze apját, a lány pedig rendőröket hívott.

A történtek során senki nem sérült meg, de kizárólag a véletlenen múlott, hogy a gáz nem robbant be.