Zseblámpa buktatta a sorozatrablókat Budapesten

lopás, budapest
Vágólapra másolva!
Igazoltatás közben lett gyanús a rendőröknek a megrágott zseblámpa, amit a testvérpár autójában találtak, még áprilisban. Ez buktatta le az öt hónapja tartó rablássorozatot, amiben a két férfi negyvenkilencszer tört be budapesti házakba és összesen negyvenhatmillió forintot loptak el.
Vágólapra másolva!

A közúti ellenőrzés közben csapott le a rendőrség a budapesti testvérpárra, akiknek autójában készpénzt és ékszereket is találtak a megrágott zseblámpán kívül, május 1-jén. Azonnal őrizetbe vették a 40 és 46 éves férfiakat, akik nem működtek együtt a rendőrökkel.

A nyomozás közben derült ki, hogy a tolvajok hat gazdagabb fővárosi kerületben raboltak.

- mondta az Origónak Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese.

Azt is elmondta, hogy a zsákmányt főleg zálogházakba vitték, de a rablók attól sem rettentek meg, hogy saját nevükön árulják a lopott tárgyakat az interneten a piaci ár töredékéért.

A rabláshoz használt eszközök Forrás: Origo

A sorozatos lopás a férfiak életformája lett, ezért akár hetente többször is kiraboltak házakat 2014 decembere és 2015 áprilisa között.

A módszerük legtöbbször ugyanaz volt. Kiszemelték a házat, és a tudakozótól megtudták a telefonszámát. A rablás előtt hívásokkal derítették fel a terepet.

Míg egyikőjük az autóban várt, a másik betört a lakásba és pár perc alatt kifosztotta.

A legnagyobb fogás másfélmillió forintnyi készpénz és ékszer volt.

A nyomozást egy héten belül lezárják és az illetékes ügyészséghez kerül az ügy. A jelenlegi állás szerint a férfiak 8 év börtönt is kaphatnak a lopások miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.