Videón a kecskeméti autós üldözés

Vágólapra másolva!
Autós üldözés lett a teherautólopásból. A két férfit Kecskeméttől Vasadig üldözték a rendőrök még januárban. Két rendőrautót összetörtek, benzines kannákat dobáltak az útra és akkor sem álltak meg, amikor két rendőrautó torlaszolta el az útjukat. Börtönbe kerülhetnek.
Vágólapra másolva!

A két érdi férfi Kecskemétről lopta el a teherautót és Budapest felé hajtottak az M5-ösön, amikor követni kezdték őket a rendőrök januárban. A 26 éves sofőr a rendőrök felszólítása ellenére sem állt meg.

Társa a csomagtérből dobált az útra benzines kannát, fémküszöböket és egyéb tárgyakat, veszélyeztetve ezzel a rendőrök életét.

A rendőrök beelőzték a teherautót, azonban hirtelen fékezniük kellett, ekkor hajtott neki a sofőr a rendőrautónak. Senki nem sérült meg és a tolvajok megállás nélkül továbbhajtottak a 4-es főúton, Cegléd felé.

A lopott autóban ülők akkor sem adták meg magukat, amikor két üres rendőrautóval torlaszolták el az utat Monorierdőnél, a 4-es főút elágazásánál. Lassítás nélkül a kocsiknak hajtottak és továbbmentek.

Végül Vasadnál kapták el őket és azonnal őrizetbe vették a két férfit.

Az üldözésről videó is készült, amit a rendőrség kedden hozott nyilvánosságra:

A nyomozásban kiderült, hogy az idősebb férfi bedrogozva vezette az autót és még jogosítványa sem volt. Háziőrizetben van és közúti veszélyeztetés, bódult állapotban elkövetett járművezetés, cserbenhagyás és hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, valamint rongálással vádolják.

Társa szabadlábon védekezhet. Közlekedés biztonsága és hivatalos személy elleni erőszak miatt kell a bíróság előtt felelnie.

Az ügyészség indítványozta a végrehajtandó börtönbüntetést - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.