Véget ér a hidegháború a Bécsi úton

Gázszivárgás Gázszivárgás miatt ezlárták a gázt a Bécsi út 92-ben
Gázszivárgás miatt ezlárták a gázt a Bécsi út 92-ben
Vágólapra másolva!
Hamarosan véget ér a két hete kezdődött hidegháború a főváros III. kerületében, a Bécsi úton - a Főgáz ígérete szerint egy hét múlva az utolsó társasházban is visszakapcsolják a gázszolgáltatást, így újra tudnak fűteni a lakók. Mint az Origo megírta, a fonódó villamos építése miatt kellett áthelyezni a vezetékeket, és közben gázszivárgás miatt kapcsolták ki a szolgáltatást.
Vágólapra másolva!

Továbbra sincs gáz egy budapesti, III. kerületi társasházban a budai fonódó villamoshálózat építése miatt végzett közműáthelyezések után, de a szolgáltató azt ígéri, hamarosan az utolsó érintett épületet is visszakapcsolják a hálózatba.

Átkötötték, de szivárgott

Ezzel talán napokon belül véget érhet a Bécsi úti hidegháború, amelyről a múlt héten az Origo számolt be. Helyszíni tudósításunk szerint

sokan elköltöztek, több idős és beteg lakónak azonban nem volt hova mennie az egyre hűvösebb lakásokból.

A Főgáz a fonódó villamosra, a lakók a közös képviseletre mutogatnak, miközben csak egy biztos: a hideg.

Gázszivárgás miatt elárták a gázt Fotó: Polyak Attila - Origo

A hamarosan a szolgáltatás visszaállítását ígérő mostani közleményében is a fonódó villamos építésére hivatkozott a Főgáz földgázelosztásért felelős leánycége. Azt írták, a villamospálya építése miatt át kellett helyezni a gázvezetékeket, és bár

ezt a munkát a fűtési szezonon kívülre, idén tavaszra tervezték,

a projekt jelentős csúszása miatt azokat csak fél évvel később tudták elvégezni.

Két hete fagyoskodnak

A vezeték átkötése után azonban kiderült, hogy több óbudai társasház régi, elavult vezetékrendszere időközben szivárogni kezdett, így a lakók védelmében nem kapcsolták vissza a hálózatba a Bécsi út 88., 90., 92. és 95. számú társasházakat.

Több száz lakó maradt gáz nélkül a Bécsi út 92-ben Fotó: Polyak Attila - Origo

Az Origo tudósítójának a múlt héten egy lakó arról panaszkodott, hogy kétszázan élnek a házban, de egy szót sem szóltak nekik arról, hogy nem lesz gáz, csak napokkal később tűztek ki egy tájékoztatót.

- mondta az egyik lakó, egy harmincas nő.

A Bécsi út 88., 90. és 95. szám alatti társasházakat végül a múlt héten visszakapcsolták a hálózatra, míg a 92. szám alatti társasház esetében rendkívüli hétvégi munkavégzést rendelt el a Főgáz, hogy mielőbb újra elérhető legyen a szolgáltatás.