Hét új troli áll forgalomba hétfőn Budapesten

Solaris-Skoda trolibusz
Budapest, 2015. augusztus 27. Új Solaris-Skoda trolibusz a jármű sajtóbemutatóján a BKV X. kerületi Zách utcai trolibuszgarázsában 2015. augusztus 27-én. Napokon belül megkezdődik a 36 új trolibusz tesztüzeme Budapesten, amelyek „önjáróak”, akár négy kilométert is meg tudnak tenni behúzott áramszedővel. Az alacsonypadlós járművek közül a csuklós trolikon 104, a szóló járműveken 64 ember utazhat egyszerre. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Öt új Solaris-Skoda trolibusz áll forgalomba hétfőn Budapesten. Az új járművek akár négy kilométert is meg tudnak tenni behúzott áramszedővel.
Vágólapra másolva!

Hétfő délután öt szóló és két csuklós új Solaris-Skoda trolibusz áll forgalomba Budapesten amelyek belvárosban és Zuglóban fognak közelekdni. Ezzel párhuzamosan kivonják a forgalomból a legöregebb trolikat.

Az új trolik a 72-es, a 76-os és 79-es vonalakon fognak közlekedni hétfőtől Forrás: MTI/Marjai János

Ahogy Szeneczey Balázs, főpolgármester helyettes elmondta, a Skoda-Solaris-szal 2014 végén írták alá a szerződést. A Budapesti villamos- és trolibusz-járműfejlesztés elnevezésű, európai uniós támogatásból megvalósuló 18 milliárd forintos projekt keretében 108 új trolibuszt vásárol a főváros.

Ebből most 36 járművet vettek nettó négymilliárd forintért.

A többi trolibusz akkor érkezhet, ha a szükséges forrás rendelkezésre áll majd.

Az új trolik akár négy kilométert is meg tudnak tenni behúzott áramszedővel, így szükség esetén módosítható a járathálózat. A hét új trolibusz hétfőn a 72-es, a 76-os és a 79-es vonalon fog közlekedni.