Állami támogatás a BM-es helyettes államtitkár utazási irodájának

krakkó, fő tér
Vágólapra másolva!
Három alkalmazottja van annak, az elsősorban lengyel úti célokra specializálódott utazási irodának, amely a nyár végéig egy éven át kapott munkahelymegtartó állami támogatást. A családi vállalkozásban tulajdonos a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára és férje.
Vágólapra másolva!

Könnyen lehet, hogy a cégiratok szerinti hárman sem dolgoznának már a Jó napot Krakkó Lengyel Utazások Irodája Kft.-nél, ha nem kap az utazási iroda munkahelymegtartó állami támogatást a költségvetésből.

A cég tavaly szeptember 1-től idén augusztus 31-ig kapott pénzt, de nem tudni, pontosan mennyit.

A vállalkozás résztulajdonosa Farkasné dr. Gasparics Emese, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára.

Családi utazási iroda

A Belügyminisztérium 12 államtitkára illetve helyettes államtitkára közül csak csak Farkasné dr. Gasparics Emese önkormányzati helyettes államtitkár érdekeltségébe tartozó cég kapott vissza nem térítendő állami vagy uniós támogatást - derült ki az MSZP-s Mesterházy Attila írásbeli kérdésére adott hivatalos válaszból.

Krakkó főtere - a helyettes államtitkár utazási irodájának fő célpontja Forrás: Wikipedia

Az utazási irodát a helyettes államtitkár férje vezeti, és mindketten tulajdonosok a cégben. A harmadik tulajdonos egy magánszemély.

A vállalkozás az utóbbi öt évben 49-88 millió forint éves árbevételt ért el, adózott eredménye évi 200 ezer és 1,2 millió forint között volt.

Mesterházy Attila az Origo kérdésére közölte: arra továbbra is vár választ, hogy mennyi támogatást kapott a vállalkozás.

Egyelőre 66:1 az állás

A szocialista politikus az összes minisztérium minden államtitkárát és helyettes államtitkárát végigkérdezte, de még nem mindenhonnan kapott választ. Egyelőre a BM mellett az erőforrás tárca, a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda, a honvédelmi és a fejlesztési tárca válaszolt.

A kérdező, az MSZP-s Mesterházy Attila választ vár arra is, mekkora volt a támogatás Forrás: Origo

Egyelőre csak a BM-es helyettes államtitkár volt érintett,

a másik 66 államtitkár és helyettes államtitkár vagy közvetlen hozzátartozója nem kapott sem állami, sem uniós pénzt.

Öt tárca - az agrár, az igazságügyi, a külügyi, a nemzetgazdasági és a Miniszterelnökség - hétfő estig még nem közölt adatokat az MSZP-s politikus kérdésére.