Elítélték az Angliába szökött csákányos gyilkost

Vágólapra másolva!
Csákánynyéllel verték szét a fejét, összeesett, majd tizenkilencszer szúrták fejbe. Rögtön meghalt a férfi, akinek gyilkosa 1998-ban szökött Angliába és csak tizennégy évvel később, 2012-ben bukkantak a nyomára. A napokban mondta ki a Pécsi Ítélőtábla a jogerős ítéletet. 13 év börtönt kapott.
Vágólapra másolva!

A kegyetlen gyilkosság még 1998 január 21-én történt. A 43 éves gyilkos és segítője,- aki a férfi testőre volt- egy ismerősüket csalták a Pécset Orfűvel összekötő Abaligeti útra, egy régóta húzódó tartozás miatt.

Az üzlettárs jelezte, hogy a többszöri követelés ellenére sem tudja kifizetni a pénzt, ezért a gyilkos

tizenhatszor csákánynyéllel sújtott le a fejére, a nyakára és a lábára,

majd tizenkilencszer késsel szúrta meg a fején és az arcán a már magatehetetlen férfit. Az áldozat a helyszínen meghalt.

A gyilkos és társa elmenekültek

A testőrt még 1998 januárjában elfogták, egy évvel később bűnsegédként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt jogerősen nyolc év fegyházra ítélték.

A napokban másodfokon is bűnösnek talált férfi viszont Angliába ment, új személyazonossága lett, targoncavezetőként és sofőrként dolgozott és tizennégy év után, 2012-ben találta meg a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az angol rendőrök rögtön elfogták és 2013 júniusában szállították Magyarországra.

A férfit májusban ítélte el első fokon a Pécsi Törvényszék. Akkor is 13 évet kapott. A vádlott nem tett vallomást és azt állította, hogy nem volt a helyszínen a gyilkosságkor. A bizonyítékok ellene szóltak, ügyvédje azonban fellebbezett,

ezért az ügy a Pécsi Ítélőtáblához került.

A napokban mondták ki a jogerős ítéletet másodfokon is. A pécsi gyilkos jogerősen 13 év börtönt kapott és 10 évre eltiltották a közügyektől.