Vágólapra másolva!
Lezártnak tekinti a Századvég-ügyet a nemzetbiztonsági bizottság részéről a parlamenti testület fideszes alelnöke, míg annak szocialista elnöke és ellenzéki tagjai egyaránt azt szorgalmazzák, hogy ha más fórumokon is, de foglalkozni kell még a kérdéssel.
Vágólapra másolva!

Semmilyen adat vagy információ nem került elő arról, hogy a Századvég Alapítvány működése nemzetbiztonsági kockázatot jelentene, vagy működése jogszabályba ütközne – mondta a testület ülése után újságíróknak Németh Szilárd, aki a felvetést politikai támadásként értékeli.

A bizottság részéről ezért lezártnak tekinti az ügyet, amely szerinte nem más, mint „egy balliberális, rosszul sikerült politikai támadás”, vihar egy pohár vízben.

Németh Szilárd lezártnak tekinti az ügyet Forrás: Origo

Az MSZP szerint van ügy

Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke viszont úgy fogalmazott: van Századvég-ügy, amelynek feltárásában a testület ülésén csak félig jártak sikerrel, ezért, ha más fórumokon is, de folytatni kell annak tisztázását, hozzájutott-e a 2010 és 2013 között minősített adatokhoz az alapítvány.

Elmondta azt is, hogy támogatja a független képviselő Fodor Gábor kezdeményezését, hogy az ügyben az Alkotmánybírósághoz forduljanak. A kezdeményezés mellé állt a jobbikos Mirkóczki Ádám is.

Mivel szerinte az ügyben jóval nagyobb a káosz, mint az előre látható volt, minden minisztériumot arra kér, ismertesse, adott-e át minősített adatott, különösen 2010 és 2013 között.