Bőröndnyi kokainnal érkezett Budapestre

kokain
Egy kisbuszban találták a 324 kilogramm tiszta kokaint, amelynek értéke átszámolva közel 36 milliárd forint (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Hátizsákba és bőrönd falába rejtette a kokaint a spanyol turista, a NAV viszont kiszúrta a közel százmilliós értékű kábítószert.
Vágólapra másolva!

Négy és fél kiló kokainnal bukott le egy spanyol férfi a ferihegyi reptéren: az eset még március elsején történt, de a Fővárosi Főügyészség a napokban emelt vádat a drog szállítója ellen.

Átlátszó trükk volt

A vádlott egy hátizsák és egy kis méretű

bőrönd oldalfalaiba rejtette a feketepiacon közel 100 millió forintot érő kábítószert,

a tételes vámvizsgálaton viszont észrevették a titkos rekeszeket is.

Kellett a pénz

Kihallgatása során aztán a férfi bevallotta, Malagában szervezték be, hogy Brazíliából Európába szállítsa a kokaint. Mivel egyik napról a másikra élt,

elfogadta az ajánlatot, a futárkodásért 5000 eurót ígértek neki.

Bejárta a fél világot

A férfi ezután Hollandiába utazott, ahol eddig ismeretlen kapcsolata ellátta pénzzel, repülőjeggyel és tanácsokkal – ezután pedig Brazíliába repült, és megadott információk alapján átvette a drogot.

Közel öt kiló kokaint találtak a spanyol utazónál - a kép egy hasonló drogszállítmány vizsgálatakor készült Forrás: AFP

Következő úti célja Budapest volt, ide Dubaj érintésével repült, de a ferihegyi vámon már nem juthatott át. A főügyészség jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásával vádolja a futárt, ezért akár 15 év börtön is járhat.