Hét évet kapott a fagyállós gazda

Vágólapra másolva!
Több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt bűnös az a borosgazda, aki a tolvajok miatt fagyállót öntött a saját meggyborába. A hét év börtönt kiszabó elsőfokú ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, többen pedig megsérültek, miután egy vácszentlászlói gazda meggyborából ittak. Az eset 2013-ban történt, ítélet viszont most született az ügyben. A gazda, aki meg akarta leckéztetni a borát dézsmáló tolvajokat,

hét év börtönt kapott első fokon, nem jogerősen.

A Pest Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés miatt kérte a büntetés kiszabását, de a törvényszék végül több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek a borosgazdát. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész három nap gondolkodási időt kért, míg a védelem téves minősítésre hivatkozva fellebbezett.

A vád szerint 2013 októberének első felében ismeretlenek különböző tárgyakat loptak el az akkor 37 éves vácszentlászlói férfi udvaráról. A későbbi sértett is többször bemászott a kertbe, hogy a pincéből meggybort vigyen el. A tulajdonos észrevette, hogy dézsmálják a borát, ezért elhatározta:

megleckézteti a tolvajt.

A férfi 2013. október 24-én a benzinkúton öt liter fagyállót vásárolt, amelyből egy-két litert a meggyboros hordóba töltött. A tolvaj október 25-én ismét lopott a borból, és ismerőseinek is adott belőle. A fagyállótól ketten enyhe lefolyású etilén-glikol-mérgezést szenvedtek. A bort ellopó fiatalember viszont - akiről kiderült, hogy a meggybor után dizájnerdrogot is fogyasztott - súlyos mérgezéssel került kórházba, és pár nap múlva heveny veseelégtelenségben meghalt.