Újabb halott a bukaresti tűzvész miatt

Bukarest, tűzvész, klub
Bukarest, 2015. október 31. Egy túlélőt visznek hordágyon a mentőautóhoz Bukarestben, ahol leégett egy belvárosi szórakozóhely 2015. október 30-án. Szemtanúk szerint a koncerten használt pirotechnika egy szikrája lángra lobbantotta a hangszigetelést. A tűzesetben 27 ember vesztette életét, több mint százan megsérültek. (MTI/EPA/Robert Ghement)
Vágólapra másolva!
10 nappal a bukaresti tűzvész után negyvenhatra emelkedett az áldozatok száma. A bukaresti kormány hétfői rendkívüli ülésén arról is döntött, hogy anyagilag is támogatja a kórházban ápoltakat.
Vágólapra másolva!

A bukaresti belvárosi klubban október végén volt tűz, amit a pirotechnikai eszközök okoztak. Akkor 26 ember meghalt a helyszínen és további 150 megsérült. Az egyik Izraelbe szállított beteg, valamint egy másik, Romániában kezelt sérült hétfőn vesztette életét, így az áldozatok száma 47-re emelkedett.

A tragédia áldozatainak száma 46-ra emelkedett Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

A bukaresti kormány rendkívüli ülésén anyagi támogatást szavazott meg a sebesültek kórházi ellátására. A román kórházak betegeit, - jelenleg 83 sérültet- ellátásuk teljes idejére 6000 lejjel, azaz 420 ezer forinttal, míg a külföldi kezeléseket havi 7500 euróval támogatják.

A külföldi gyógykezelést 35-en fogadták el, őket a román légierő és a NATO gépei szállítottak Belgiumba, Hollandiába, Ausztriába, Izraelbe, Németországba, Nagy-Britanniába, Norvégiába. A hétfői halálesettel együtt összesen négyen vesztették életüket szállításuk közben, vagy a külföldi kórházakban.

Hétfőn a bukaresti Colectiv klubban történt tragédia 82 sérültjét ápolták továbbra is romániai kórházakban: közülük 14-nek az állapota válságos, haté súlyos.