Mécs Imre elmondta eredeti beszédét

Vágólapra másolva!
A Fidesz vezetői szembefordultak egykori elveikkel, és intézményesítették a korrupciót - mondta Mécs Imre a Kossuth téren. Göncz Árpád kérésére a volt köztársasági elnök temetésén nem politizált.
Vágólapra másolva!

A család kérésére nem mondott politikai tartalmú beszédet Göncz Árpád temetésén Mécs Imre, de a Kossuth téren elmondta, amit barátjához és volt ötvenhatos rabtársához írt eredeti búcsúbeszédében.

"Elfogadhatatlan, hogy a Kossuth Lajos tér átalakításakor eltávolították onnan azt az öröklángot, amely Göncz Árpád javaslatára, közadakozásból állított emléket 1956-nak" - mondta a volt szabad demokrata, majd szocialista parlamenti képviselő.

Így emékezett vissza Mécs Imre Göncz Árpáddal való megismerkedésük napjára. A videót ITT nézheti meg.

Mécs Imre szerint az emlékművet az a hatalom távolította el, amelyben "egykori fiatal demokraták, szembefordulva egykori elveikkel, bebetonozták hatalmukat", miközben "intézményesítették a korrupciót". Mint mondta, ezért a forradalom lángja mellett

1956 szellemét és a demokráciát is vissza kell hozni.

Vissza kell nyúlni "a tiszta forráshoz", a rendszerváltáshoz, a Magyar Köztársasághoz - fogalmazott.

Mécs Imre a beszédében üzent az ellenzéknek is. Azt mondta, hogy összefogás nélkül nem lesz újra demokratikus jogállam Magyarországon. "Egymással marakodó csoportocskák nem tudják demokratizálni az országot, a hatalom akaratlan díszletei maradnak" - üzent a baloldalnak a korábbi országgyűlési képviselő.