Magyarországon a halálkamion ügye

ausztria kamion burgerland
A burgenlandi rendőrség 2015 augusztus 27-én Parndorfból egy nickelsdorfi fagyasztóállomásra szállítja azt a kamiont, amiben több mint hetven holttestet találtak
Vágólapra másolva!
Átadta Ausztria a magyar hatóságoknak az A4-es autópályán történt, 71 migráns halálával járó tragédia vizsgálatát. Eddig párhuzamosan nyomoztak. 
Vágólapra másolva!

Magyarországon bérelték a teherautót és a migránsok is magyar területen haltak meg, többek között ez az oka annak, hogy mostantól már csak a magyar hatóságok vizsgálják halálkamion ügyét – mondta az Origónak a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Fazekas Géza elmondta, hogy eddig párhuzamosan nyomoztak az osztrák és a magyar hatóságok. A magyar nyomozást a Kecskeméti Járási Ügyészség felügyeli, mert ott bérelték az autót. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálódik.

A kamion Fotó: Origo

Az A4-es autópályán augusztus 27-én találták meg azt a hűtőkocsit, amelyben embercsempészek megbízásából 71 menekültet szállítottak összezsúfolva a magyar-szerb határról Magyarországon át Ausztriába. A tragédia áldozatai közül 59 férfi, nyolc nő és négy gyermek volt. Az orvosszakértői vizsgálat szerint az áldozatok már a Magyarországon megfulladtak. A menekültek feltehetően Szíriából, Irakból és Afganisztánból indultak Európába.

Jelenleg öt ember van előzetes letartóztatásban.