Gerillamódon törölné el a jogszabályokat a Fidesz

Firtl Mátyás; Kósa Lajos; Simon Miklós; Simicskó István
Kósa Lajos, Firtl Mátyás és Simon Miklós az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén
Vágólapra másolva!
Legalább harmadával csökkentené a jogszabályokat a Fidesz-frakció a következő években – mondta Kósa Lajos egy háttérbeszélgetésen. A politikus szerint mindezt gerillamódon kell tenni, hogy az érdekcsoportoknak ne legyen idejük reagálni.
Vágólapra másolva!

Százezerrel csökkentené a jogszabályok számát Kósa Lajos – hangzott el egy keddi háttérbeszélgetésen. A Fidesz új frakcióvezetője szerint a jogszabályok csökkentése egybevág a kormányzati bürokráciacsökkentéssel. Tájékoztatása szerint a jövőben a Fidesz-frakció

gerillaszerűen nyújthatja be azokat a törvényeket,

amiben korábbi jogszabályokat szüntetnének meg.

Kósa Lajos jelentősen csökkentené a jogszabályok számát Forrás: MTI/Mohai Balázs

Erre azért van szükség, mivel így az egyes érdekcsoportoknak nem lenne idejük arra, hogy eltérítsék a jogalkotó szándékát. Kósa Lajos a felesleges jogszabályok közül kiemelte a stadionbeléptetésre vonatkozó rendelkezéseket, amin mindenképpen változtatni kell a jövőben.

Új források

Kósa Lajos arról is beszélt, a magyar gazdaság extenzív növekedési lehetőségei kifulladtak, ezért belső forrásokat kell keresni. Példaként hozta föl, hogy az ország évente a GDP-jének a 8-10 százalékát fordítja a gazdasági bürokrácia fenntartására.

Ezt az értéket 4-5 százalékra kell csökkenteni,

így bővülhet a gazdaság is – mondta a politikus. A tervek között szerepel az is, hogy a fölösleges jogszabályok összegyűjtésére egy honlapot indítanak, ahol a választók tehetnek javaslatokat.

Új frakcióvezető-helyettesek

Halász Jánost választotta meg hétfőn szóvivőjének a Fidesz parlamenti frakciója. Balla György, Gulyás Gergely, Halász János, Németh Szilárd és Németh Zsolt képviselők a továbbiakban frakcióvezető-helyettesként segítik a Fidesz parlamenti munkáját.

Halász János, a Fidesz-frakció új szóvivője Forrás: MTI/Kovács Attila