Répássy a törvényalkotási bizottság alelnöke Tuzson Bence helyett

Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszol Ikotity István LMP-s képviselő napirend előtti felszólalására
Vágólapra másolva!
Az Origo információja szerint a törvényalkotási bizottság soron következő, csütörtöki ülésén már a bizottság alelnökeként vesz részt Répássy Róbert, akinek szeptember végén kellett távoznia az Igazságügyi Minisztériumból.
Vágólapra másolva!

Új pozíciót kapott az Igazságügyi Minisztériumból kirúgott Répássy Róbert. A volt államtitkár hétfőtől a

törvényalkotási bizottság alelnöke

Tuzson Bence helyett.

Répássy Róbertet váratlanul menesztették az Igazságügyi Minisztériumból Forrás: MTI/Soós Lajos

Legnagyobb bizottság

A Parlament törvényalkotási bizottsága az országgyűlés legnagyobb bizottságaként a plenáris ülések mellett gyakorlatilag a törvényalkotás másik központja. Elnöke a fideszes Gulyás Gergely, alelnöke eddig Tuzson Bence volt.

Tuzson, aki a Fidesz-frakció szóvivője volt, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodájához igazolt kommunikációs államtitkárnak. Az új szóvivő Halász János lett.

Váratlan távozás

Répássy Róbertet szeptember végén menesztették az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkári posztjáról, teljesen váratlanul. A parlamenti bizottság honlapján már szerepel a neve, így a soron következő, csütörtöki ülésen már alelnökként vesz majd részt