Kitalicskázták az ételt a gyerekek menzájáról

Vágólapra másolva!
Egyre több panasz érkezett az utóbbi időben a rákospalotai polgármesteri hivatalba a Károly Róbert Általános Iskola menzájára. 
Vágólapra másolva!

A szülők már nemcsak azt kifogásolták, hogy sótlan, ízetlen az étel, hanem azt is szóvá tették, hogy több esetben eltűnt a hús a tányérokról, és már repeta sincs, pedig amúgy járna. Pintér Gábor alpolgármester találkozott az iskola igazgatójával, és megnézték a térfigyelő kamerák felvételeit. „Megdöbbenve láttam, hogy a konyhai személyzet zsákokban, rekeszekben viszi ki az élelmet” – nyilatkozta Pintér Gábor a Figyelőnek.

Azonnal léptek

Az alpolgármester azonnal megtette a feljelentést a rendőrségen. A XV. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai már másnap kiszálltak a helyszínre, de az alpolgármester legnagyobb meglepetésére nem érték tetten a tolvajokat, holott azok rossz szokásuk szerint talicskával tolták ki a menza kosztját.

Az ügyben folytatólagosan elkövetett lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás van folyamatban, a nyomozó hatóság házkutatást, tanúkihallgatásokat tartott, és három személyt gyanúsítottként hallgatott ki. Az eljárás még nem zárult le, a nyomozás jelenleg is folyamatban.

Ismét tele a tál

A kerületi önkormányzat addig is megtette a szükséges lépéseket, a botrányos helyzetet tapasztalva nem várta meg a nyomozás lezárulását. Két dolgozót azonnali hatállyal kirúgtak, másokat áthelyeztek. A gyerekek tányérjába azóta elegendő étel kerül, és még repeta is van – derül ki a Figyelő írásából.