Bombát kerestek a rendőrök egy bankban

Vágólapra másolva!
Telefonon fenyegették meg robbantással az AXA Bank egyik budapesti fiókját. A tűzszerészek nem találtak bombát, az épületet viszont kiürítették a vizsgálat idejére. A XIII. kerületben már robbantottak bankot korábban.
Vágólapra másolva!

A 112-es segélyhívó számra délután érkezett fenyegetés: egy Budapest XIII. kerületi pénzintézetben hamarosan bomba fog robbanni. Az Origo információi szerint az AXA Bank Váci úti fiókját fenyegették meg, ott jelent meg több rendőrautó is.

A Budapesti Rendőrfőkapitányságon érdeklődésünkre annyit árultak el, hogy a rendőrök az épületet kiürítették, átvizsgálták. A Készenléti Rendőrség tűzszerészei viszont robbanószert vagy robbantásra alkalmas eszközt nem találtak.

A XIII. kerületben már robbantottak bankot. A Lehel utcában két, egyenként nyolcemeletes épület közötti átjáró részben több bankfiók is található, ezek egyikénél történt a robbantás tavaly januárban. A Lehel úton történt merénylet elkövetőjét azóta sem találták meg, azt sem tudni, hogy akkor miért robbantott a valószínűleg motorral menekülő támadó.