Zsidók, keresztények és muszlimok imádkoztak a békéért

2015.11.01. 22:40

A Közel-Kelet békéjéért, a háborúk és a terror áldozataiért imádkoztak közösen zsidók, keresztények és muszlimok Budapesten.

Zsidók, keresztények és muszlimok imádkoztak közösen a Közel-Kelet békéjéért, a háború és a terror minden áldozatáért és azokért, akiket hitük miatt üldöznek a budapesti Deák téri evangélikus templomban a Keresztény-Zsidó Tanács által szervezett imaórán.

Zsidók, keresztények és muszlimok imádkoztak közösen a békéértForrás: MTI/Illyés Tibor

Részt vett Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus egyház elnök-püspöke, Szebik Imre evangélikus püspök, Székely János katolikus püspök, Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője, Róna Tamás és Radnóti Zoltán rabbi, valamint Sulok Zoltán Szabolcs, a Magyarországi Muszlimok Egyházának elnöke.

Gáncs Péter evangélikus püspök megnyitó beszédében arról szólt: hisszük és reméljük, hogy ezt a világot nem az ökölbe szorított, gyűlöletre, bosszúra kész kezek irányítják és formálják, hanem azok, amelyeket imára emelünk és amelyeket a megbékélés jeleként egymás felé nyújtunk".

Radnóti Zoltán rabbi arról beszélt, hogy a zsidó tanítás szerint az Ábrahám tanítványa, akiben megvan három dolog: a jóindulat, az alázat és a szerénység. A rabbi megjegyezte: minden kimondott szó annyit ér, amennyit tettekre váltanak belőle.