Kilőtték az állatkertből megszökött farkast

2015.11.01. 14:57

Kilőtték a pécsi állatkertből megszökött farkast. Az állat fenyegetően lépett fel, ezért az állatkert igazgatója éles lőszerrel lőtte ki. Előzőleg egy napig hiába keresték, és hiába helyeztek ki csalikat, nem került elő a pécsi parkerdőbe menekült farkas.

Kilőtték a pécsi állatkertből megszökött farkast vasárnap délután - írta a Bama.hu hírportál. Szatyor Miklós, a farkasnak korábban otthont adó pécsi állatkert igazgatója elmondta, hogy ő lőtte ki éles lőszerrel a szökött állatot. A járókelők a Tubesnél vették észre az állatot, amely fenyegetően lépett fel.

Nem sikerült a megszökött farkas nyomára bukkanniForrás: Thinkstock

Szatyor Miklós a hírportálnak azt mondta, gyorsan kellett dönteni, hogy éles lőszerrel, vagy altatólövedékkel lőjenek. Az állat 60-70 méterre volt tőlük. Altatólövedék hatótávolsága nem éri el ezt a hosszt. Nem kockáztattak, hogy egy sikertelen lövéstől megijedve szem elől tévesszék az állatot.

Előzőleg, kora délután még az állatkert igazgatója azt közölte, hogy már nem keresik tovább a farkast, mivel az állat megtalálására és befogására tett erőfeszítések eredménytelenek voltak. "Csalikat helyeztünk ki az erdőkben, de érintetlenek maradtak" - jegyezte meg.

Átugrott a kerítésen

Mint arról az Origo is beszámolt, a farkas szombaton délelőtt szökött meg a kifutóját villanypásztorral is határoló két és fél méter magas kerítésen át, amikor egy gondozó az itatókat töltötte fel. Az állat pénteken két fajtársával együtt érkezett Olaszországból, eddig is állatkertben élt. 

A szökött farkasra figyelmeztető felirat vasárnap is kint volt a pécsi parkerdőbenForrás: MTI/Sóki Tamás

Miközben a rendőrség és a helyi vadásztársaság munkatársai nagy erőkkel vonultak a Mecsek déli oldalára, a városüzemeltetési cég kiüríttette az állatkerttel határos parkerdőt, a Mecsekerdő Zrt. bizonytalan időre erdőjárási tilalmat rendelt el a Pécs környéki erdőkben.

Az állami erdészeti vállalat honlapján megjelent közlemény szerint a hatóságok által nagy erőkkel keresett állat életveszélyes szituációt teremtett, ezért a cég arra kéri a kirándulókat, ne induljanak el a baranyai megyeszékhelyhez közeli erdőkbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKK