Ködös, borús idő lesz hétfőtől

köd, tél, motiváció, munkakedv
A ködös, szürke reggelek nem tesznek jót a motivációnak
Vágólapra másolva!
A héten sok helyen tartósan is megmaradhat a sűrű köd. A napsütéses helyeken akár 15 fok is lehet, a borult, ködös területeken viszont csak 5 fok körül alakul a hőmérséklet.
Vágólapra másolva!

Hétfőn az ország nagyobb részén kisüt a nap, de elsősorban az Alföldön helyenként tartósan, néhol akár egész nap is ködös maradhat az idő. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul, a magasabban fekvő területeken enyhébb, a fagyzugos részeken hidegebb lesz a hajnal.

A legmagasabb hőmérséklet 7-13 fok között várható, a tartósabban ködös részeken lesz hidegebb.

Kedden is főleg az Alföldön tartósan ködös, kisebb körzetekben borult, párás lehet az idő. Néhol kisebb ködszitálás is előfordulhat. A Dunántúlon és az Északi-középhegység környékén viszont több-kevesebb napsütés is várható. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. A maximum-hőmérséklet a naposabb részeken 12-15, a párás helyeken viszont csak 6-11 fok között alakul.

Pénteken már országszerte ködös, borús idő lesz Fotó: Balla Zsolt

Szerdán is helyenként előfordulhat ködszitálás. Elsősorban Nyugat- és Északkelet-Magyarországon lehetnek naposabb körzetek. A minimum-hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű. A tartósan borult vagy párás, ködös helyeken napközben 6-10, másutt 11-15 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökre virradóra is csak lassan oszlik fel a köd, helyenként tartósabban megmarad, emiatt derült és borult, párás területek egyaránt lehetnek majd. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet a tartósan párás helyeken 5-8, másutt 9-11 fok között alakul.

Északkeleten több órára kisüthet a nap

Pénteken már az országban sokfelé marad borult, párás, néhol tartósan ködös idő. Csak kisebb körzetekben, elsősorban a középhegységek magasabb részein lehet napsütés. A minimum-hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű. Napközben általában 5 fok körül alakulnak a maximumok, de ahol hosszabb időre kisüt a nap, akár 10-13 fok is lehet.

Szombaton az északkeleti megyékben akár több órára is kisüthet a nap. Másutt jellemzően erősen felhős vagy borult, több helyen tartósan párás marad az idő, és továbbra is várható ködszitálás. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok lehet.

A nappali hőmérséklet a borult helyeken 5 fok körül, a naposabb alföldi és Északi-középhegység környéki helyeken 10-14 fok között alakul.

Vasárnap ismét csak kevés helyen süthet ki a nap. Sokfelé párás marad a levegő, és helyenként tartósan megmarad a köd. Jelentéktelen szitálás továbbra is előfordulhat. A minimum-hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között, a maximum-hőmérséklet 5-11 fok között valószínű.